• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Batman`da kütüphane haftası kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi tarafından 1964 yılından beri her yıl mart ayının son haftası olarak kutlanan \"Kütüphane Haftası`nın 49.su, 25-31 Mart tarihleri arasında Batman`da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi tarafından, \"49. Kütüphane Haftası\" programı, saat 10.00`da yeni İl Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi.

 

Konferansa Batman Vali Yardımcısı Şener Çağlar, İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu, SGK İl Müdürü Sefa Tatlısu, İl Müftüsü Hasan Çağlar, İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, bazı kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan program, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Derya Ilgar tarafından günün anlam ve öneminin anlatıldığı bir konuşmayla devam etti.

 

İnsanın gelişiminde ve ilerlemesinde en fazla kitapların sayesinde olduğunu söyleyen Ilgar, \"Her ne kadar teknoloji ilerlemiş olsa da teknoloji hiçbir zaman kitapların önüne geçemez\" diyerek, İl Halk Kütüphanesi`nin çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

 

Program İl Halk Kütüphanesi tarafından hazırlanan kütüphaneyi tanıtmaya yönelik slayt gösterimi ile devam etti.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Erkin Yılmaz`ın \"49. Kütüphane Haftası\" nedeniyle gönderdiği kutlama mesajlarının okunmasından sonra, Vali Yardımcısı Çağlar, İl Emniyet Müdürü Okan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kılıçoğlu tarafından, \"Yetişkinler Ödünç Kitap Verme Bölümü\"nden en çok kitap okuyarak dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü öğrencilere ödül verildi.

 

Ödül töreninin ardından program sona erdi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir