• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kızılay Genel Başkanı Kınık, Malatya Barınma Sistemleri Fabrikasını inceledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Fabrikanın bölgeye ve dünyaya nitelikli ürünler sağlayacağını kaydeden Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Kızılay Sistem Anonim Şirketi bünyesinde faaliyet gösterecek olan Malatya Barınma Sistemleri Fabrikasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Fabrikanın sadece afetlerde değil, özellikle kentsel dönüşüm ve kırsal dönüşüm noktasında uygun şartlarda insanların hızlı bir şekilde barınabilecekleri fiziksel imkânları oluşturabilecekleri bir fabrika olacağını ifade etti.

Kınık, fabrikanın aynı zamanda pandemi hastaneleri, seyyar hastaneler, konteynırlar ve özellikle yurtdışında çok ihtiyaç duyulan hızlı kurulabilen modüler hastaneler gibi pek çok endüstriyel tesis, sosyal donatı ve insani yaşam alanlarının üretilmesi noktasında yenilikçi bir tesis olacağına da dikkat çekti.

Fabrikanın üretime başladığını belirten Kınık, “Burası Boğaziçi Üniversitesi ve İnönü Üniversitesi ile şu anda patent noktasında pek çok ürünü ortaya koymuş bir ARGE iş birliği gerçekleştiriyor. Kızılayı'n, Sistem Yapı şirketi dünyada özellikle hızlı üretilen, lojistikte çok ciddi maliyet düşürecek avantajları yakalayan, kalite noktasında çok nitelikli avantajlar yakalayan, birtakım faydalı modeller ve patentler ile üretime başlamış olduk. Aynı zamanda bu anlamda oyun değiştirici bir üretim kapasitesi olacak. Bu kompleks aynı zamanda Kızılay’ın geleneksel afet çadır üretim anlamındaki kapasitesini de barındıracak. Yakın zamanda çadırlarımızın da konteynır hafif çelik modüler yapılar ile birlikte üretildiği ve bu iki hibrit modelin yenilikçi bir birtakım çözümler oluşturduğu yeni bir fabrika olacak. Vatana millete dünyaya ve insanlığa hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

İşgalci terör rejiminin Ramazan ayında Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırı ve akabinde gerçekleştirdiği katliam ve yıkımları anımsatan Kınık, Filistin’de yaptıkları çalışmaları şu hakkında da bilgi verdi.

"İhtiyaç halinde bu desteklerimiz devam etmektedir"

Kınık Filistin'e her daim destek olmaya hazır olduklarını belirterek, “Özellikle mayıs ayının ilk haftasında, Batı Şeria ve Kudüs'te başlayan sonra Gazze’ye yayılan saldırılarının akabinde bütün insanlık olarak ayağa kalktık. Kızılay olarak da gerek Kudüs ve Gazze de bulunan dahili delegasyonlarımız aracılığıyla, acil sağlık hizmetleri acil insani destek hizmetleri ve acil altyapı destekleri noktasında çalışmalara başladık. Bu amaçla hastanelere ilaç sevkiyatı ambulans tedarik ederek Filistin Kızılay’ının desteklenmesi, evleri yıkılmış olan insanlarımızın barınmalarına destek sağlanması, onlara insani yardım malzemesi ulaştırılması gibi insani, enerji hatları vurulduğu için özellikle Gazze de bulunan 8 hastanenin yakıt ihtiyacını karşılanması gibi çok boyutlu destekleri bu anlamda sağladık. İhtiyaç halinde bu desteklerimiz devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

"Filistin için yaklaşık 100 milyon liralık bir acil yardım eylem planımız şu anda yürürlükte"

Filistin'e yapılacak yardımlar için eylem planlarının hazır olduğunu dile getiren Kınak, "Filistin için yaklaşık 100 milyon liralık bir acil yardım eylem planımız şu anda yürürlükte. Bu çerçevede yıkılan evlerin yapılması, yok olan eşyaların vatandaşlara tekrar kavuşturulması, özellikle annesini, babasını yittirmiş yetim çocukların korumaya alınması ve yetimhanelerin kapasitelerinin artırılması, vurulmuş içme suyu altyapı tesislerinin tekrar ve inşa edilmesi kanalizasyon sistemlerinin desteklenmesi tarımsal alanların seraların harap olmuş geçimlik noktalarının ayağa kaldırılması ilgili bir seri çalışma yürütülecek.” şeklinde konuştu.

"Çok sayıda ambulans vuruldu"

Gazze’nin ambargo altında olmasından dolayı adeta büyük bir açık hava hapishanesi durumda olduğunu ve çok acil sağlık ihtiyacının olduğuna dikkat çeken Kınık, “Maalesef dışarıdan gelecek desteklere muhtaç. Çok sayıda ambulans vuruldu. Acil 2 bin civarında yaralı var. Bunların nakilleri noktasından ambulans ihtiyaçları oldu. Yollar vurulduğu için ambulansların pek çoğu harap oldu. Ambulansların tekrar kazandırılması gerekiyor. Bu çerçevede Malatya’mızda çok büyük duyarlılık göstererek Büyükşehir Belediyemiz, Büyükşehir Belediye meclisimiz, Battalgazi ve Yeşilyurt belediyelerimiz ve Belediye Meclis üyelerimiz, 3 Belediye Başkanımız maaşlarını ambulans alınmak üzere bağışladılar. Bu erdemli davranış ve güzel duyarlılık ve fedakârlıktan dolayı kıymetli başkanlarımıza ve meclis üyelerimize ve Malatyalı vatandaşlarımıza, hemşerilerimize şükranlarımı arz ediyorum." dedi.

Kınık son olarak, "Yardım kampanyamız devam ediyor. Filistin yalnız değildir ve elimizi uzatmamız gereken kardeş bir coğrafyamızdır. Kızılay’ımızın kurulduğu günden bu yana faaliyet gösterdiğimiz bir coğrafyadır. O kardeşlerimizin yaralarının sarılması için elimizi tekrar uzatacağız. Vatandaşlarımızı bu kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz." fadelerini kullandı.

Kınık, daha sonra Gazze’ye ambulans alınmak için maaşlarını bağışlayan Battalgazi Belediye Başkanı Güder ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Çınar’a plaket takdim etti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir