• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
PKK tarafından oğlu kaçırılan baba: Oğlumu geri getirin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan, yakınlarını PKK saldırılarında kaybeden Şırnaklı kadınlar ile şehit ve gazi aileleri, Şehit Üsteğmen Mehmet Esin Caddesi'nden HDP İl Başkanlığına yürüdü.

Ellerinde, dağa kaçırılan çocuklarının fotoğraflarını taşıyan aileler, "Kahrolsun PKK, tırnakçı HDP" sloganları atarak tepkilerini sürdürdü.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan aileler, evlatlarını geri alana kadar eyleme devam edeceklerini belirttiler.

 

7 yıl önce 15 yaşındayken kaçırılan oğlu Metin için eyleme katılan Ömer Üstek, çocuklarının HDP aracılığıyla dağa kaçırıldığını dile getirerek, HDP’den oğlunu geri istedi.

Üstek, “Biz çocuklarımız için buraya geliyoruz. HDP’liler çocuklarımız götürdüler. HDP’liler çocuklarımızı sattılar. HDP’liler bu memleketi yıktılar. İnsanın bir tavuğu çalındığında kıyameti koparır. Bizim çocuğumuzu, kızımızı götürdüler. Ses etmedik. Yeter artık yeter memleketimizde yıktılar. Biz çocuklarımızı istiyoruz. Vallahi HDP çocuklarımızı getirebilir. Bütün HDP’liler sesleniyorum. Parti başkanı, milletvekilleri, belediye başkanları hangisi isterse çocuklarımızı getirebilir. Hiçbir zaman yanımıza gelip bize açıklama yapmadılar. Gidip çocuklarımızı getirsinler. Bize konuşmayın diyorlar. Biz sizinle arkadaşlık etmeyeceğiz. Tek derdimiz çocuklarımız. Çocuklarımızı getirsinler onları rahat bırakırız. Getirmedikleri sürece biz bu eylemlerimize devam edeceğiz.  Ya çocuklarımız gelecek yad a ölüme kadar biz bu eylemlerimizi sürdüreceğiz.” dedi.

“Gelip bizi de öldürsünler. Çocuklarımızı, kızlarımızı götürdüler. Memleketimiz yıktılar. Ve konuşmayın diyorlar” diyen Üstek, şöyle konuştu;

“Bundan daha acı bir durum var mı? Madem çocuklarımızı götürdüler, bize nerde olduklarını söylesinler. Biz Kürt’üz diyorlar. Bunların Kürtlüğü de yalan. Kürtlükle milleti kandırdılar. Çocukları, kızları kandırdılar. Biri öldüğünde hemen söylüyorlar. Neden benim çocuğum nerde olduğunu söylemiyorlar. Şırnak’ın yarısı benimle konuşmuyor. Vallahi ben davamdan vaz geçmeyeceğim. Gelip beni de öldürsünler. Biz devletimizin yanındayız. 6 yıldır, 12 bayramdır yas tutup ağlıyoruz. 6 yıldır oğlumu kaçırmışlar. Ölü ya da sağ bize haber de vermiyorlar. Kurban ettiler oğlumu, Allah Kürdistanı nasip etmesin onlara."

Anne Emine Üstek ise, çocuklarını geri alana kadar HDP önünde eyleme devam edeceğini söyledi.

Eyleme katılarak kadınlara destek veren Şırnak Geleceğe Işık Saçan Kadınlar Derneği Başkanı Hatice Atan, 31 haftadır evlatları kaçırılan annelerle beraber HDP il binasının önün yürüdüklerini ifade etti.

Kaçırılan çocukların sorumlusunun HDP olduğunu dile getiren Atan, “Annelerimizin evlatlarını bağrından koparanların en büyük sebebi, hiç sesi çıkmayan, pencerelere dahi çıkmayan HDP’dir. Baba ifade ederken duydunuz çocukları aldılar gönderdiler. Kendileri keyiflerini sürdürdüler. Allah izin verirse sesimiz çıkabildiği kadar biz sessiz çığlıkların sesi olmaya devam edeceğiz. Biz her Perşembe, tek kişi de olsak, 10 kişi de olsak, yarım kişi de olsak yine buraya geleceğiz. Al bayraklarımızla HDP’nin önüne gelip hesap sormaya devam edeceğiz.” diye konuştu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir