• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Diyarbakır'ın 2 farklı noktasında "Mola Evleri" açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır'da; ebru sanatı, zekâ oyunları ve oyun bahçesi olmak üzere toplam 3 farklı atölyenin açılışı gerçekleştirildi.

Atölyelerin açılışına katılan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, kentte sosyal belediyecilik noktasında önemli çalışmaların yapıldığını söyledi.

Belediyeciliğin sadece altyapı ya da üst yapı çalışmalarıyla sınırlı olmadığını söyleyen Karaloğlu, "Artık belediyecilik sosyal çalışmalarla anılıp biliniyor. Bizde Diyarbakır'da sosyal belediyecilik noktasında ciddi anlamda çalışıyoruz. Elbetteki öncelikle çocuklar, gençler, yaşlılar, kadınlar, yetimler, muhtaçlar, şehit ve gazi yakınları ilgi alanımız. Biz Diyarbakır'da yaşayan bir milyon 782 bin vatandaşımıza bir şekilde ulaşıp temas kurmak istiyoruz." dedi.

"Çocuğu engelli olduğu için 20 yıldır evinden çıkamayan annelerimiz var"

Devletin diğer kurumlarıyla ciddi anlamda yakın çerçevede çalıştıklarını belirten Karaloğlu, " Çalışmalarımızı sadece Diyarbakır merkezde değil 17 ilçemizin tamamında yaygınlaştırmaya gayret ediyoruz. Önümüzdeki yıl Diyarbakır bunu çok daha yakından görüp hissedecek. 20 yıldır çocuğu engelli olduğu için evinden çıkamayan annelerimiz var. Bu fedakâr annelerimize engelli çocuklarını emanet edebilecekleri mola evlerini hizmete açacağız. Diyarbakır'da bir ilk olan bu çalışmamız birisi merkez Yenişehir ilçesinin Şehitlik bölgesinde diğeri ise merkez Kayapınar ilçesi olmak üzere toplam 2 noktada yakın bir zamanda açılacak inşallah." ifadelerini kullandı.

Açılışını gerçekleştirdikleri 3 farklı atölyeyi anlatan Karaloğlu, "Bu atölyelerden birincisi, ebru sanatı. Ebru sanatı bizim geleneksel İslam sanatımız. Bu sanatı elbette ki çocuklarımıza öğretmeliyiz. Tabi bu sanat daha çok sabırla yapılması gereken bir iştir. İkincisi, akıl ve zekâ oyunları atölyesi. Böylece çocuklarımıza; odaklanma, zekâ ve kabiliyetlerini geliştirmeleri hususunda önemli katkılar sunulacaktır. Bir diğer atölyemiz ise oyun bahçesi alanında olacaktır. Burada da çocuklarımız doğayla ve ilgilendikleri alanlarla ilgili eğitilmiş olacaklar. Bu 3 birimin çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir