• DOLAR 34.2
  • EURO 37.262
  • ALTIN 2945.07
  • ...
BAT DER: `Batman Lobisi STK`larla olur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Turizm ve Tanıtım Derneği (BAT-DER) Başkanı Emin Bulut, yazılı basın açıklaması yaparak Ankara`da gerçekleştirilen Batman`ın tanıtım ve lobi çalışmalarında Batman`daki STK`ların olmayışının ciddi bir eksiklik olduğunu söyledi.
 
Geçtiğimiz hafta Ankara`da toplantıya belirli şahsiyetler ve kurumların davet edildiğini söyleyen Bulut, Batman`da özellikle tanıtım ve lobi faaliyetleri yapan STK`ların olmayışını ciddi bir eksiklik olarak gördüğünü belirtti.
 
Batman lobiciliğinin STK`larla olacağını ifade eden Bulut, Ankara`ya çullanmış memleketlerine hiç bir katkı sunamayan bürokratlarla lobi faaliyetlerinin yapılamayacağını vurguladı.
 
Bulut, açıklamasının devamında şunları kaydetti: "Yıllardır Başkentte sözde bürokrat olarak geçinen bu elit şahsiyetlerin Batman`a hiç bir yatırım ve proje sunamadıklarını bütün Batman halkı bilmektedir. Seçimden seçime yılda bir iki kez memlekete uğrayan bu beyefendiler sırf siyasetçilere yaranmak için, koltuklarını korumak, Bakan beye şirin görünmek adına bu faaliyeti gerçekleştirilmiştir. Bizler tanıtım ve lobiciliği Batman dışında özellikle İstanbul`da BADER`in 40`a yakın hemşeri derneğini bir araya getirerek oluşturduğu Elih-Batman Dernekler Federasyonu (ELİH BADEF) oluşumuna, Ankara ve Gaziantep `te kurulan derneklerimizle hareket ederek, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin ve Adana`da bu yıl dernekleşme çalışmaları yürütmekteyiz."
 
Önümüzdeki yıl da Almanya, Fransa, Belçika ve İsveç gibi Avrupa ülkelerinde Batmanlılar derneğinin kurulması için altyapı hazırladıklarını belirten Bulut, "Batman lobisi emirle değil gönülle yapılır. Tüm STK`lar ile Valilik, Belediye ve üniversitenin destekleyeceği daha geniş kapsamlı bir lobi çalışmasının İstanbul`da yapılması gerekir" dedi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir