• DOLAR 34.205
  • EURO 37.324
  • ALTIN 2948.019
  • ...
`Batman`a AMATEM kurulsun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman ve çevresinde son yıllarda alkol ve madde kullananların sayısının inanılmaz derecede arttığını belirten Türkiye Gençlik Konseyi Batman İl Başkanı Mekan Görük, bu illetten kurtulmak isteyen geçlerin sayısında da büyük bir artış olduğunu ifade etti. Görük, Batman`da artan alkol kullanımından dolayı AMATEM (Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi) kurulmasını istedi.
 
Görük, yaptığı yazılı basın açılamasında ülke genelinde neredeyse bütün büyük şehirlerde ve bölgelerde AMATEM olduğu halde güneydoğunun sağlık merkezi olarak görülen Batman`ın maalesef bu hizmetten yoksun olduğunu söyledi. Görük, "Madde bağımlıları ve aileler çaresiz. Alkolü ve maddeyi bırakmak isteyen bölge insanı ne yapıyor onu biliyor musunuz? En yakın kilometrelerce uzak şehirlerde tedavi görüyor. Çoğu da gidemediği için tedavi olamıyor. Gidenler de ailelerinden uzak, zor günler geçiriyor. AMATEM`e yatanlar için 10-12 günlük tecrit söz konusu ancak daha sonra aileleriyle, yakınlarıyla görüşebiliyorlar" dedi.
 
Batman`a açılacak bir AMATEM`in her yönden toplumu refaha kavuşturacağını ifade eden Görük, "AMATEM (Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi) sayesinde artık Batman`da gençler her yönden toplum için bir silah olmaktan çıkacak, ülkesi için çalışacak. AMATEM`in bir büyük artısı daha var. AMATEM`e yatan hasta tepeden tırnağa elden geçiriliyor. Bütün testleri, tahlilleri yapılıyor, vücudunda ne var ne yok bakılıyor ve tedavi altına alınıyor. Uzun yıllar alkol ve madde kullanımı vücutta önemli tahribatlara yol açabiliyor, işte AMATEM`de bunlar tespit edilip tedavi ediliyor" ifadelerini kullandı.
 
Böbrek hastaları için nasıl ki diyaliz merkezi açılıyorsa, alkol ve madde bağımlısı için de AMATEM`in açılmasını isteyen Görük son olarak şunları söyledi: "Alkol ve madde kullanımı toplumsal bir yara, toplumsal bir sorun. Bu yüzden başta bu kentin bürokratlarının harekete geçmesi gerekiyor. Yapılması gereken tek şey Sağlık Bakanlığından ödenek çıkarmaktır. Bu hayırlı bir hizmettir. Bu hizmetin altına kim imzasını atarsa inanıyoruz ki çok dua alacaktır. Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek ve Batman Valimiz Yılmaz Arslan`ı elini taşın altına koymaya davet ediyoruz." (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir