• DOLAR 34.229
  • EURO 37.332
  • ALTIN 2945.802
  • ...
Veliler dua etti öğrenciler ter döktü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - 160 dakika süren sınav boyunca veliler okul bahçelerinde dua ederek beklerken öğrenciler ise içerde ter döktü.

 

Erken saatlerde velileriyle birlikte okula gelen öğrenciler, beraberinde getirdikleri eşyaları velilerine bırakarak yapılan aramalardan sonra sınav salonlarına alındı.

 

Öğrenci velilerinden İbrahim Polat, arkadaşıyla geldiğini belirterek, \"Sınav öncesi stresli olmamasını tavsiye ettik neticede dünyanın sonu olmadığını kendisine söyledik. Kendisine dua ettik. Yasin okuduk elimizden geleni yaptık gerisi Allah`a kalmış artık.\" dedi.

 

Harun Deniz ise, tüm öğrencilere ve gençlere dua ettiğini ifade etti.

 

Nuran Tuncay da, öğrencilerinin çalışmasını sağladıklarını aktararak, \"Duadan başka ne yapabiliriz. Öğrencimiz çalıştı. Biz de dua ettik hayırlı olmasını diliyorum\" ifadelerini kullandı.

 

\"Oğlu ve kızı aynı okulda sınava girdi\"
Emine Umdu ise bir oğlu ve bir kızının sınava girdiğini belirterek, \"İkisi için buradayım ikisine de dua ettik. Kur`an okuduk, Yasin okuduk. Hala da kendilerine dua ediyorum. İnşallah kazanırlar tüm ümmetin çocuklarına dua ettik\" ifadelerini kullandı.

 

Kızını okula getirdiğini söyleyen Gürgün Belli ise Kızının iki yıldır Ankara`yı kazandığını ancak gönderemediklerini ve burayı kazanmasını istediklerini söyledi. Belli Amca kendi öğrencileri ve tüm öğrencilere dua ettiklerini ifade etti.

 

Teyzesi için gelmiş
Teyzesiyle birlikte sınava geldiğini söyleyen Küçük Abdussamed ise teyzesine dua etmediğini söylese de teyzesinin kazanmasını istediğini söyledi.

 

Öğrenciler ise genelde sınavın kolay olduğunu ancak kimisi matematikte zorlandığını kimisi Coğrafyadan zorlandığını ifade ederken bazı öğrenciler ise sınavın kolay olduğunu söyledi Kimi öğrenciler ise sınavın önceki senelere göre daha iyi olduğunu ifade ettiler.

 

Sınav kolay matematik zor!
Öte yandan 2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi`nin (ÖSYS) ilk aşaması olan 2013-YGS`ye girmek için bir milyon 851 bin 326 aday başvurdu. YGS, tüm yurtta ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`ndeki 167 sınav merkezinde, 100 bin 452 sınav salonunda tek oturumda gerçekleşti. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir