• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
CHP: israil Özrün Karşılığında Ne Aldı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail`in özür dilemesi konusunda da düşüncelerini açıklayan CHP Yalova Milletvekili, "İsrail özür dilemiş. Helal olsun be! Özür dileyecek bugünü mü buldu. İki senedir neredeydi. Neden bugün? Acaba bu özrün karşılığında Esed`i vurmak için bir şeyler almasın! Ya da İran`ı bombalamak için bir şeyler almasın! Ne aldı bunun karşılığında?" dedi.

Suriye krizi öncesi Erdoğan`ın Esed ailesi ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu anlatan İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: "Emperyalistler dedi ki bizim Erdoğan`a: `Biz Libya, Irak, İran, Suriye, Mısır, Tunus hepsinin işini bitireceğiz ve sen bize yardımcı olacaksın.` Erdoğan da ‘Tamam yardımcı olacağım ama karşılığında ben ne alacağım?` diye sordu. Dediler ki: ‘Karşılığında biz de sana Atatürk`ün cumhuriyetini yıktıracağız. Sen diktatör olacaksın, yargıyı ele geçireceksin, Atatürk`ün heykellerini yıktıracağız. Türk ordusunu dağıtıp generalleri hapse atacaksın. Sana muhalif olan herkesi sindireceksin. Medya senin olacak.` Erdoğan da ‘süper` diyerek bütün isteklerini kabul etti."

Türkiye`nin ‘dönek solcular` ve ‘entel-dantel takımı` sayesinde çok kötü hale geldiğini iddia eden CHP milletvekili, "Bir de, ne yazık ki, askerler gelsin bizi kurtarsın diyen Atatürkçüler var aramızda. Askerler kendini kurtaramıyor, seni nasıl kurtaracak! Memleketi sen kurtaracaksın, hep birlikte örgütlenerek kurtaracağız." dedi.

Muharrem İnce, CHP`nin her zaman ilkeli siyaset yaptığını da savunarak, "CHP 60 yıldır bu topraklarda şu ilkeleri savunmuştur: Parti kapatılmamalıdır, demokrasinin önü açık olmalıdır, idam olmamalıdır. Bunların hepsini savunduk. Biz 5 yıldızlı otellerin lobi salonlarında kurulmuş bir parti değiliz; biz Erzurum Kongresi`nde, Sivas Kongresi`nde kurulmuş bir partiyiz. " şeklinde konuştu.


CHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir