• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
SON DAKİKA
Goran Hareketi yöneticilerinden Qasim: PKK artık silah bırakmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Goran Hareketi Genel Kurul Üyesi Qasim, PKK'nin Kürdistan Bölgesi sınırlarındaki eylemleri nedeniyle Türkiye ordusunun bombardımanlarından Kürdistan Bölgesi halkının büyük zarar gördüğünü dile getirdi.

Bas News'e açıklamalarda bulunan Qasim, "Kürdistan Bölgesi'nde tüm partiler siyasi çalışmalarını özgürce yürütebilirler. Ancak, PKK Kürdistan Bölgesi asayişi ve istikrarı üzerinde ciddi bir tehdit oluşturuyor. Kürdistan Bölgesi'nin yasal parlamentosu ve hükümeti vardır, PKK gibi bir güce ihtiyacı yoktur." diye konuştu.

PKK'nin diğer siyasi partiler gibi Kürdistan Bölgesi'nin egemenlik hakkına saygı göstermesi gerektiğine işaret eden Qasim, "PKK'nin ana faaliyet alanı Kuzey Kürdistan'dır. PKK, Kürdistan'ın güney parçasının siyasi iradesine saygı göstermeli ve siyasi amaçları için kullanmamalı." dedi. 

Irak Kürdistanı'nın Kürtler için istikrar ve güvenli bir sığınak olduğuna vurgu yapan Qasim, PKK'nin bu istikrar ve güveni zedelemesine izin verilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

PKK'nin yıllardır bir kazanım elde edemediğini ve değişim yapamadığını belirten Qasim, son olarak şöyle konuştu:

"En doğrusu PKK'nin silahlı mücadeleyi bırakmasıdır. YNK, PDK, Goran ve diğer partiler gibi siyasi ve sivil çalışma yürütmelidir. Yok eğer savaşta ısrarlıysa bu topraklarda savaşması kabul edilemez. Çünkü Kürdistan Bölgesi savaşı desteklemiyor ve PKK gibi bir güce ihtiyacı yok." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir