• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Sivil yerleşimleri bombalayan siyonist rejim aleyhine Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

İşgal ordusunun hava saldırısında yerle bir olan el-Cela Apartmanı 13 katlı idi. Binada mesken olarak kullanılan ve sivillerin yaşadığı dairelerin, el-Cezire televizyonu ve ABD merkezli haber ajansı Associated Press (AP) başta olmak üzere yerel ve uluslararası medya kuruluşlarının ofislerinin yanı sıra doktor muayenehaneleri ve avukatlık bürolarının da bulunduğu belirtildi.

Basın ofislerinin bombalanması ve işgal rejiminin, işlerini icra eden gazetecilere zorluk çıkarması uluslararası tepkilere neden olurken, Associated Press yönetimi, binanın bombalanmasıyla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulunmuştu.

Ayrıca AP haber ajansının başkanı ve CEO'su Gary Pruitt, siyonist işgalcilere ait savaş uçaklarının Gazze Şeridi’ndeki AP ve el-Cezire gibi uluslararası medya kuruluşlarının da olduğu binayı hedef almasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, AP ofisine ev sahipliği yapan el-Cela Apartmanı’na yönelik saldırıların oldukça rahatsız edici olduğunu, saldırılar karşısında şoke olduklarını ve dehşete düştüklerini vurguladı.

Fransız haber ajansı Agence France Presse’nin (AFP) aktardığı bilgilere göre, apartman sahibi, savaş uçaklarının sivil ve basın mensuplarının kaldığı binayı hedef almasının savaş suçu olduğunu ve binada hiçbir askeri hedefin bulunmadığını belirtti.

Diğer taraftan işgal ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’nde yer alan ve sivillerin yaşadığı 12 katlı Henadi Kulesi’nin yanı sıra yine içinde sivillerin ikamet ettiği dairelerin ve çeşitli basın kurumlarının ofislerinin bulunduğu Cevhere adlı 9 katlı binaya yönelik hava saldırısı gerçekleştirdi. Yerel kaynaklarda, Gazze’nin batısında yer alan Rimal Mahallesi'nde Henadi Kulesi’nin, işgalcilerin saldırılarından kısa bir süre sonra yıkıldığı belirtildi.

Sivil toplum kuruluşları ve insan hakları uzmanları ise işgalcileri, taraflar arasında sağlanan ateşkese bağlı kalmaya davet ederken, sivillere yönelik saldırılar ile diğer ağır insan hakları ihlallerine ilişkin Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından bir soruşturma başlatılması çağrısında bulundu. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir