• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Bitlis`te otomobil ve umre ödüllü siyer sınavı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Konuyla ilgili Bitlis Selahattin Eyyübi Lisesi toplantı salonunda verilen kahvaltıda basınla bir araya gelen BÖDER temsilcisi Hakan Uluğ, gerçekleştirecekleri yarışmada dereceye girenlere araba,umre ve değişik ödüller vereceklerini söylediler.

 

Uluğ konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Peygamber Efendimizin (SAV) dünyaya teşriflerinin 1442`nci yıl dönümü münasebetiyle, Bitlis Öğretmenler Derneği (BÖDER) olarak, araba ve umre hediyeli kutlu doğum programını düzenleyeceklerini belirtti. Bitlis`te bu coşkulu programı yapmalarının asıl sebebinin, Hz. Muhammed (SAV) Efendimizin hayatını insanların okumalarına vesile olmak olduğunu dile getiren Uluğ sözlerini şöyle sürdürdü: \"Efendimizi daha iyi tanımak ve hayatını öğrenerek kendi hayatımıza örnek edinmek, aynı zamanda kutlu doğum ayında şehrimize manevi bir hava katmaktır. Ayrıca Efendimizin yaşayışındaki nurlu atmosferinden istifade etmektir. İnsanlık âleminin dün olduğu gibi bugünde Peygamber Efendim iz`in (SAV) hayatını bilmeye, öğrenmeye ve anlamaya her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duymaktadır. O`nun (SAV) saf ve duru hayatını okuyup bilmek, bilip de yaşamak ve yaşayıp da yaşatma arzusuyla şahlanmanın ayrı bir ehemmiyet arz etmektedir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)`in hayatını ne kadar biliyorsak o kadar mutlu, ne kadar yakından tanıyorsak o kadar huzurlu ve bahtiyarız demek. Bu sebeple bugün bizim; efendiler efendisinin bir insan olarak toplum içindeki misyonunu ve vizyonunu anlatan, O`nu yaşayıp ortaya koyduklarıyla birlikte nazara veren, O`nun her alanda örnek hayatını anlatırken çağlar ötesindeki dünyayı yaşanılan asırla birleştiren insanlara ihtiyacımız var. \"Bitlis onu (SAV) okuyor\" programıyla inşallah bütün bu güzellikleri şehrimize ve ailemize yaşatmayı hedefliyoruz.\"dedi.

 

Uluğ, yarışmanın Bitlis merkez ve ilçelerinde 20-21 Nisan tarihlerinde iki ayrı kategoride gerçekleşeceğini ifade ederek, \"Yarışmada dereceye girenlere araba, umre ve toplamda 571 hediye verilecek.\" Şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir