• DOLAR 34.289
  • EURO 37.547
  • ALTIN 2919.468
  • ...
5 Saatlik Yol 2 Saate Düşüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir Konya arasını 2 saate düşüren yüksek hızlı tren hattının açılış töreninde konuştu.

Erdoğan hattın açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

SİVAS`I DA BULUŞTURACAĞIZ

İnşallah Eskişehir ve Konya`yı yüksek hızlı trenle buluşturuyoruz. İnşallah İstanbul ve Bursa ile Sivas`ı da buluşturacağız.

Bizim siyasette, özellikle de hükümette çok dikkat ettiğimiz bir ilkemiz var. Hiçbir zaman yapamayacaklarımızı vaad etmedik. Yüksek hızlı trenle Ankara`yı Eskişehir`e bağlayacağımızı söylediğimizde birileri ham hayal gibi görmüştü.

Eskişehir-İstanbul hattını bu yıl 29 Ekim`de Marmaray`la birlikte İstanbul`da Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında açacağız. Gaziantep`e kadar olan tüm şehirlere yüksek hızlı trenle ulaşacağız.

Biz hiçbir zaman yapamayacaklarımızı bugüne kadar vaat etmedik. Biz bu projeleri söylediğimizde bize inanmadılar. Söz verdiğimiz gibi yaptık. Yakında Marmaray`ı açıyoruz. Eskişehir`i yakın zamanda 14 vilayetimize bağlıyoruz... Eskişehiri ülkenin ve dünyanın ulaşım hatlarının merkezi olacak... Türkiye ray üreticisi olan ülkelerin kapısında sıraya giriyor mevcut hatları yenilemeye çalışıyordu. Türkiye 150 yıl önce yapılasn demiyollarını yenileyemiyordu. 4 yılda 10 milyon insanımız yüksek hızlı tren ile seyahat etti.

Benim vatandaşım ben Türküm dediği zaman bunla gurur duyacak. Dışarıda ezik ve mahçup olmayacak. Türkiye vizyonu tarihi ve milletiyle büyük bir devlettir. Binlerce yıllık tarihimizde zor zamanlarımız oldu ama hiçbir zaman yılmadık... Türkiye ecdadına yaraşoır biçimde geleceğe ilerliyor... Milletine güveni olmayanlar idrak edemezler...

Büyük hayal, iddia hedefleri olmayan nereden gelip nereye gittiğini bilmeyenler bunu anlayamaz. Büyük tarihin mirasçılarına küçük düşünmek yakışmaz. Biz büyük hedeflere kararlılıkla ilerliyoruz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir