• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Terörist siyonist rejimin korkulu rüyası: MUHAMMED DAYF
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Ahmet Karaduman-Araştırma

Muhammed Dayf olarak bilinen; Muhammed Diyab İbrahim el-Mısri 1965 yılında Gazze’nin Güneyindeki Han Yunus kampında fakir bir ailede doğdu. Ailesinin yaşamış olduğu maddi sıkıntılardan ötürü erken yaşta iş hayatına babasıyla başlayan Dayf, ileri yaşlarda kendi çabalarıyla tavuk çiftliği açar ve geçimini o şekilde sağlar.

Eğitimi

Tüm eğitimini Gazze’de tamamlayan Dayf, Gazze İslam Üniversitesi Fen Bilimleri Fakültesi Biyoloji bölümü mezunu. Üniversite yıllarında İslami çalışmalara katılan Dayf, kısa sürede birçok çalışmada ön saflarda yer almaya başladı. Bu süreçte Müslüman Kardeşler Hareketiyle tanıştı ve çalışmalarını orada sürdürdü. HAMAS’ın kuruluşunda da fiili olarak bulundu.

Siyasi Tecrübesi

Dayf, HAMAS’ın kuruluşuyla beraber fiili olarak hiyerarşik yapıda yer aldı ve Filistinli Mücahitler (İzzettin El-Kassam Tugayları ismi almadan önceki HAMAS’ın silahlı kolu)’nda yer aldı.

1989 yılında birçok HAMAS yetkilisiyle birlikte tutuklandı ve 16 ay cezaevinde tutuldu. Çıkışı ve İzzetin El-Kassam Birliği’nin kuruluşu ve yapılanması aynı döneme denk geldi. Bu süreçte siyonist işgal askerlerine dönük birkaç suikast eylemi gerçekleştirdi. 

1993 yılında Kassam liderlerinden İmad Akl’ın şehadetinden sonra Muhammed Dayf ’in ismi duyulmaya başlandı.

Kendisi siyonistlere karşı birçok saldırı gerçekleştirdi: Nachsan Wochsman adlı siyonist rejim askerinin kaçırılması ve 1996’da Yahya Ayyaş’ın şehadetinden sonra intikam olarak birçok suikast ve istişhadi eylem gerçekleştirilmesi ve elliye yakın terör şebekesi israil askerinin öldürülmesine yönelik ismi ön plana çıktı.

Kendisine Yönelik Suikastlar

Şimdiye kadar kendisine yönelik birçok suikast gerçekleştirildi. 2001, 2002, 2003, 2006 ve 2014 yılında toplam 5 suikast atlatan Dayf, 2014 yılındaki en son suikastta kendisi ağır yaralı kurtulmasına rağmen, eşini ve yedi aylık bir çocuğunu şehid verdi.

Bugüne kadar kendisine yönelik yapılan tüm suikastlardan hemen sonra siyonist rejimin öldüğü yönünde açıklamalarına rağmen her seferinde canlı kurtulması onları da ciddi anlamda korkutmaktadır.

2014’teki son suikast girişiminden sonra görüntülere yakalanan Muhammed Dayf’ın ciddi yaralar aldığı görüldü. Fakat medyaya göre son saldırıdan vücudunun bir kısmının felç olduğu ve bir gözünü kaybettiği söyleniyor. Tabi ne kendisi ne de Kassam, onun şu an ki durumuyla ilgili bilgi vermemekle birlikte, hakkında bilgi veren Hamas'tan bir yetkili onun felç olmadığı fakat bir gözünü kaya ettiği ifade. Dayf’in, en son yedi yıl önce ses kaydı yayınlandı.

İsmini vermek istemeyen bir başka HAMAS yetkilisi, Dayf’la ilgili şöyle konuştu: Kendisi şu an çok gizli çalışmakta ve çalıştığı alanda herhangi bir şekilde elektronik cihaz kullanmıyor.

Filistinlilerin “Kahraman Lider”, siyonistlerin de “Ölümün Oğlu” olarak adlandırdığı Muhammed Dayf, halen Kassam Tugayları’nın liderliğini sürdürmektedir. Kendisine yönelik birçok suikasta ve siyonist rejimin kendisini görüldüğü yerde öldüreceğini bilmesine rağmen halen görevini sürdüren Dayf, 30 yıla yakın her siyonist generalin peşine düştüğü fakat bir türlü bulamadığı yiğit bir Filistinlidir.  Bu son saldıralarda Siyonist işgalciler yaptıkları açıklamada birçok kere Dayf'a suikast girişiminde bulunmat istediklerini fakat başarılı olmadıklarını ifade etmişlerdi.

Hamas Genel Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk en son açıklamasında şöyle dedi: Dayf, sağlığı yerinde ve halen savaşı yönetmektedir.

Siyonistlerin Dayf Hakkında Söyledikleri

İşgalci israil eski İçişleri Bakanı: Muhammed Dayf, bizim için en büyük sorunu çıkaran kişidir ve HAMAS’ın silahlı kolunu bizzat kendisi yönetiyor. İsraillilere dönük suikast girişimlerini en çok tetikleyen kişidir. Kendisi son suikastta yaralı bir şekilde kurtulduktan sonra yine Kassam’ın başına geçti. O ömrünü israillileri öldürmeye adamış, hayatı öldürmek olmuş. Şuan israil’in istedikleri listede ilk sırada yer alıyor.

İsrailli bir profesör: O, Filistinlilerin direnişini temsil eden bir şahsiyettir. Dava arkadaşı Yahya Ayyaş vurulduktan sonra Tel Aviv’de öldürücü birçok saldırı gerçekleştirdi. 

Bir başka araştırmacı: HAMAS’ta savaşın olup olmayacağına Muhammed Dayf karar verir. O savaş başla der başlar, dur der durur. Tabi kendisi her gün israil’le savaşmayı istiyor.

Bir Araştırma Merkezi Başkanı: Muhammed Dayf, israil’in onu gördüğü yerde vuracağını biliyor, bundan ötürü çok gizli çalışıyor. Kendisi bir önceki savaşların ciddi bir analizini yapıyor ve her gün yeni bir savaşa hazırlanıyor. Muhammed Dayf, sadece direniş için yaşıyor, başka hiçbir şey düşünmüyor. Evet kendisi şu an bir gözünü kaybetmiş ve tekerlekli sandalyede fakat aklı halen çalışıyor, aklı çalıştıktan sonra yapacak bir şey yok.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir