• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.414
  • ...
Siyonist işgalci rejimin saldırıları yüz milyonlarca dolarlık kayba neden oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsviçre merkezli Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Örgütü, siyonist işgalci rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırıları ve topçu atışlarında 525 ekonomik tesisin hedef alındığını bildirdi.

Siyonist işgal rejimi sözde ordusunun Gazze Şeridi'ndeki çok sayıda ekonomik ve ticari tesisi sürekli saldırılarıyla hedef alması ve yok etmesi konusundaki derin endişeyi ifade eden Örgüt, 50'si fabrika olmak üzere 525'ten fazla ekonomik tesisin yıkıldığı veya ağır hasar aldığının belgelendiğini vurguladı.

Fabrikalar ve ekonomik kuruluşların yıkılmasının binlerce kişiyi işsizliğe ittiği bildirilen raporda, "Bu işsizlik, ağırlıklı olarak Gazze Şeridi'nde yüzde 49 gibi yüksek oranlarda seyrediyor. İşsizlik yaklaşık 15 yıldır devam eden ablukanın bir sonucu olarak gençler ve üniversite mezunları arasında yüzde 67'nin üzerine çıkıyor." denildi.

Siyonist işgalci rejimin şiddetli ve orantısız saldırılarının, yaşamın tüm temel yönlerini etkileyecek insani bir felakete neden olabileceğinin belirtildiği raporda, evler ve ticari şirketler dâhil sivil nesnelere yönelik saldırıların durdurulması talep edildi.

Gazze Hükümeti Bilgilendirme Ofisi Müdürü Selame Maruf da Gazze Şeridi'nde 243 milyon dolardan fazla zararın olduğunu belirtti.

10 Mayıs'tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'ne savaş uçakları, toplar ve savaş gemileriyle yaklaşık bin 700 saldırı gerçekleştirdiğini ifade eden Maruf, tarım arazileri, altyapı, yollar, elektrik ve su şebekelerini de hedef alan saldırıların bölgede büyük hasara neden olduğunu aktarmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir