• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
`Sivas O`nu(s.a.v) Okuyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SİVAS - İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, İl Müftüsü Yusuf Şahin ve Sivas Eğitimciler Derneği Başkanı Murat Türkyılmaz, "Sivas O`nu (sav) Okuyor" kampanyası için, Müftülük Toplantı Salonunda bir araya gelerek protokol imzaladı.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Eğitimciler Derneği Başkanı Murat Türkyılmaz, "Yarışmanın amacı, Sivas`taki tüm halkın ve öğrencilerin dikkatlerini kitaba çekmek ve okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap okumaya ilgisini artırmaktır" dedi.


İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ise, "Yarışma ile değerler eğitimi kapsamında, örnek şahsiyetlerin davranışlarını tanıtmak, kendine güven duygusunu geliştirmek, okulunu ve kendini temsil edebilme gücünü kazandırmayı amaçlıyoruz. `Sivas O`nu (sav) Okuyor` yarışması kapsamında belirlenen ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)`i anlatan kitapları okumaya herkesi davet ediyorum" şeklinde konuştu.


Peygamber Efendimiz (sav)`in hayatının bu yarışma yardımıyla daha iyi öğrenileceğini ifade eden İl Müftüsü Yusuf Şahin de, "Onun için gençliğin mutlaka okuması lazım. Okunacaklar içinde de başta Kur`an-ı Kerim gelmektedir" dedi.


Proje kapsamında, 10 bin kişinin kitap okuması hedefleniyor. (Veysi Siyah - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir