• DOLAR 34.268
  • EURO 37.41
  • ALTIN 2924.835
  • ...
Eskişehir-Konya YHT Seferi Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir Garı`nda,Eskişehir- Konya Yüksek Hızlı Treni`nin hizmete alım törenine katıldı.

İki büyük ilin; Selçuklu`nun başkentiKonya ile Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir`i yüksek hızlı tren seferleriyle birbirine bağlandığını söyleyen Erdoğan, "Yol medeniyettir. Demir yolları medeniyettir. İşte bunlar aldığımız mesafeyi gösteriyor. Lafla medeni olmak olmaz, icraatla olur" şeklinde konuştu.

Hoca Nasrettin`in Eskişehir Sivrihisar`da doğduğunu, Konya Akşehir`de okuduğunu ve orada vefat ettiğini anlatan Erdoğan, "Hoca Nasrettin`in gittiği o yolu Eskişehir ile Konya`yı biz şimdi yüksek hızlı trenle buluşturuyoruz. Ters de binseniz, düz de binseniz güven içinde, konfor içinde aynı yolu, Hoca Nasrettin`in yolunu 2 saatte kat etmek mümkün olacak`` dedi.

Yıldırım: Gönül köprüsü kuracak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da törende yaptığı konuşmada, "İlk defa Türkiye, Eskişehir`de YHT ile tanıştı. Bu seferlerle artık Konya sadece 2 saat. Eskişehir-Konya YHT Hattı, Mevlana ile Yunus Emre arasında gönül köprüsü kuracak" dedi.

Başbakan Erdoğan daha sonra Eskişehir`den Konya`ya gidecek Yüksek Hızlı Tren`in makinistine, ``disk`` denilen işaret levhasıyla komut verdi ve ilk seferi başlattı.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir