• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
Almanya’da Hizbullah’la bağlantılı üç dernek yasaklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Deutsche Welle Türkçe yer alan habere göre  Almanya'da 3 derneğin faaliyetleri  Lübnan Hizbullahı için yardım topladıkları gerekçesi ile yasaklandı.

Federal İçişleri Bakanlığı, konuyla ilgili olarak çarşamba sabahı Bremen, Hamburg, Hessen, Aşağı Saksonya, Kuzey Ren-Vestfalya, Rheinland-Pfalz ve Schleswig-Holstein eyaletlerinde çok sayıda noktaya baskınlar düzenlenerek arama yapıldığını ve bazı belge ve malzemelere el konulduğunu duyurdu.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda da, Horst Seehofer'in, "Terörü destekleyen Almanya'da güvende olamaz. Bu destekçiler hangi kılığa bürünmüş olursa olsun, bizim ülkemizde bir geri çekilme alanı bulamayacaklar" ifadesine yer verildi:

Horst Seehofer'in talimatı ile yasaklanan dernekler, "Almanya Lübnanlı Aileler", "İnsanlar İçin İnsanlar" ve "Barış Ver" isimlerini taşıyordu. Bu üç derneğin de, daha sonra "Öksüz Çocuklar İçin Renkler" adını alan ve hakkında 2014 yılında yasaklama kararı çıkarılan, "Lübnan Öksüz Çocuklar Projesi" derneğinin yerine kurulduğu belirtiliyor. 

Almanya Adalet Bakanlığı 2019 yılının sonunda, Federal Başsavcılık makamına Hizbullah hakkında genel bir adli kovuşturma yetkisi vermis; geçen yıl mart ayında da İçişleri Bakanı Seehofer Hizbullah'ın tüm faaliyetlerine yasak getirmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir