• DOLAR 32.585
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2460.423
  • ...
Bitlisli STK'lar: İncirlik hava ve Kürecik radar üslerinin kapatılmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siyonist işgal rejiminin 10 Mayıs'tan bu yana Gazze ve Mescid-i Aksa'ya yönelik başlattığı havadan, karadan ve denizden saldırılar devam ediyor.

Uluslararası hukuku hiçe sayarak sivilleri hedef alan işgal rejimine tepkiler dinmiyor. Dünyanın dört bir yanından gelen tepkilere rağmen işgal rejimi, Gazze'de katliam yapmaya devam ediyor.

Terörist işgal rejiminin saldırıları Bitlis'te düzenlenen basın açıklamasıyla telin edildi. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) öncülüğünde düzenlenen basın açıklamasına Peygamber Sevdalıları, Medeniyet Platformu, İHH başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek verdi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklaması öncesi Peygamber Sevdalıları, AGD ve Özgür-Der temsilcileri birer kısa konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından grup adına basın açıklamasını BİGİAD ve Bitlis Medeniyet Platformu Dönem Başkanı Cengiz Şahin okudu.

1948 yılından itibaren işgal rejiminin sistematik olarak saldırı ve katliamlarına devam ettiğini belirten Şahin, bu pervasızlığını dünya kamuoyunun önünde gerçekleştirdiğini belirtti.

Şahin, "Terör örgütü israil'in mübarek Ramazan ayında başlattığı ve Ramazan Bayramı'nda devam ettirdiği saldırılarda, 200'ü aşkın Filistinli kardeşimiz şehit oldu. Binlerce Filistinli kardeşimiz yaralandı. Şehit olanların 61'i çocuk yaşta Filistinli kardeşlerimiz. Kundaktaki bebeklerden, sokakta oynama çağına gelmiş çocuklara, delikanlı genç kardeşlerimizden, hamile annelere, genç yaşlı demeden Filistinli kardeşlerimiz şehit düşmüştür. İşbirlikçi Amerika ve Avrupa başta olmak üzere, Siyonizm'in kölesi olmuş ülkeler ise gerçeği görmeme hususunda bizleri şaşırtmamaktadırlar." dedi.

Türkiye'deki Adana İncirlik Hava Üssü ile Malatya Kürecik Radar Üssü'nün kapatılması çağrısında bulunan Şahin, şunları söyledi:

"Birleşmiş Milletler, NATO, ABD ve Avrupa Birliği, terörist israil'in her sapkınlığına el altından ya da açıktan destek olmaktadır. Bu kuruluşların İslam alemine ve insanlığa zerre kadar faydası yoktur. Kuruluş amaçları terörist israil'i yaşatmak ve israil'in terör örgütü olarak dünyaya hükmetmesine zemin hazırlamaktadır. Bu işbirlikçi Siyonist örgütlere karşı bir an önce İslam Birliği'nin kurulması gerekmektedir. Bunun yanında ülkemizde yer alan ABD'nin ve Siyonist yapıların İncirlik ve Kürecik başta olmak üzere üstlerinin bir an önce kapatılması gerekmektedir. Öte yandan terörist israil ise vicdan sahibi insanlara haber ulaştırma noktasında çalışmaya yapan basın kuruluşların binalarına saldırmaktadır. İşgalcilerle birlikte Filistinli kardeşlerimize yapılan haince saldırıların, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya karşı küstah baskınların ve tecavüzlerin dünya kamuoyunda yer almaması için gayret göstermektedir." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir