• DOLAR 32.561
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2430.12
  • ...
Halid Meşal’den İslam dünyasına mesaj!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ-ÖZEL HABER

Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Platformu tarafından düzenlenen online toplantıda konuşan Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) liderlerinden Halid Meşal, İslam dünyasına önemli çağrılarda bulundu.

 

Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Platformu tarafından düzenlenen online toplantı, HAMAS’ın yurt dışı yapılanmasının lideri Halid Meşal’in başkanlığında toplandı. Online yapılan toplantıya, 200’ün üzerinde tanınmış ilim ve hareket öncüsü katıldı. Toplantıya Türkiye’den Alimler ve Medreseler Birliği Başkan Yardımcısı Suat Yaşasın da katıldı.

“İSLAM DÜNYASI ACİL HAREKETE GEÇMELİ”

Toplantıda birçok önemli konu hakkında konuşan Halid Meşal’in özellikle 3 acil konudan bahsettiği bildirildi. Halid Meşal, ilk olarak işgal rejiminin saldırıları nedeniyle evsiz kalan 10 binlerce Gazzeli’nin durumundan bahsetti. Meşal, bu konuda acil yardım çağrısı yaptı. İkinci olarak Gazze’ye tıbbı anlamda yardımların acilen ulaştırılması gerektiğini ifade eden Meşal, “Kimin elinden bu konuda ne geliyorsa acil olarak yapmalı” çağrısında bulundu. Halid Meşal’in üçüncü olarak değindiği önemli nokta ise direnişin her zamankinden daha fazla maddi desteğe ihtiyaç duyduğu konusu oldu. HAMAS liderlerinden Meşal, toplantıya katılan alimlerden, kanat önderlerinde ve siyasilerden İslam dünyasını bu konularda acil harekete geçirilmesi için çağrı yaptı.

“GENİŞ KATILIMLI TOPLANTILAR VE GÖSTERİLER YAPILMALI”

Halid Meşal’in dikkat çektiği bir diğer nokta ise, işgal çetesinin konsoloslukları ve elçilikleri önünde yapılan eylemler oldu. Bu eylemlerin devam etmesi gerektiğini belirten Meşal,  geniş katılımlı toplantılar ve gösteriler yapılması çağrısında bulundu. Halid Meşal, ayrıca medyanın da direnişe destek vermesini isterken sosyal medyada yapılan desteklerin de değerli olduğuna ve bu alanda da çalışmalar yapılması gerektiğine değindi. Toplantıda iktisadi boykotun da gündeme geldiği ifade edildi.

Toplantıya Irak Alimler Birliği, Mısır’ın eski Bakanı, Tunus Eski Başbakanı, Hint Müslümanlarının tanınmış Alimlerinden Selam Nedvi ve Fas, Pakistan Cezayir ve daha birçok ülkeden alim, siyasetçi, ve kanaat önderinin katıldığı kaydedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir