• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
Tarsus Doğa Parkı’na yeni canlar katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tarsus Doğa Parkı Sorumlu Veteriner Hekimi Celal Çevirgenoğlu, üreme sezonun açıldığını ve yavru ayıların sağlık durumlarının gayet iyi olduğunu belirtti.

 

Çevirgenoğlu, “4 ay önce dünyaya geldiler. Türkiye’de görülen türlerimizden boz ayı. Annelerinden ayıralı da yaklaşık 1 ay oldu. Bundan sonraki süreçte biz ilgileneceğiz. Şu anda kanatlı ürünleri, meyve, sebze; bunlarla besleniyorlar. Bir adet dişi ve bir adet erkek. Dişinin adını ‘İnci’, erkeğin adını ‘Güçlü’ koyduk. İnşallah isimleriyle yaşarlar diyelim. Bundan sonraki hayatlarında buradalar. Doğal yaşamlarına uygun bir şekilde ortam hazırlamaya çalışıyoruz. Hiçbir sağlık problemleri olmadı. Gayet düzenli ve dengeli bir şekilde besleniyorlar. Ortam refahları da çok iyi. O yüzden bir sağlık problemiyle karşılaşmadık. Zaten gerekli aşı ve vitamin desteklerini de yapıyoruz.” dedi.

"Nesli tükenme tehlikesi olan hayvanların sayısı artıyor”

Ana vatanı Madagaskar olan lemur, parkın en özel hayvanları arasında yer alan ve nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kalan oklu kirpi ve ceylanların da yavruladığını ifade eden Çevirgenoğlu, “Diğer hayvan türlerimizden de doğum yapanlar var. Lemurlarımız yaklaşık bir ay önce doğum yaptılar. Ayrıca oklu kirpilerimiz var, onlar da nesli tükenme tehlikesi altında olanlardan. Son bir hafta içerisinde de 5 tane ceylan yavrumuz dünyaya geldi. Tarsus Doğa Parkı’nda mutlular, refah içerisinde yaşıyorlar. İnşallah bu nesli tükenmekte olan hayvanlar için tek gayemiz onlara uygun ortamlar yaratıp çoğalmalarını sağlamak” ifadelerine yer verdi.

“Lemurlar meraklı, sevecen ve heyecanlı hayvanlar”

Çevirgenoğlu, lemurların yavrularını kucaklarından indirmeden beslediklerini ve sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek, “Lemurlar yavrularını kucaklarından indirmiyorlar, beslenmeleri dâhil hep anne kucağında devam ediyor. Meraklı, sevecen ve heyecanlı hayvanlar. Çok hareketliler, yavruda da bir problemimiz yok. İnşallah o da sürüye karışacak, birkaç yıl içerisinde ergenliğe kavuşup o da çiftleşip üreyecek” diye konuştu. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir