• DOLAR 32.862
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2430.83
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle tam kapanma döneminde semt pazarlarının haftada bir gün açılmasına izin verilmesinin ardından Gaziantep’te Ramazan Bayramının 3’ncü gününde valilik ve kaymakamlıklar tarafından belirlenen pazaryerlerinde esnaf tezgah kurmuştu.

Saat 10.00 ile 17.00 arasında satış yapan kimi esnafın ürünleri ellerinde kalırken Gaziantep Valiliği ise ürünleri esnafın zararının giderilmesi için bir karar aldı.

 

Pazarcı esnafının ellerinde kalan ürünlerin Gaziantep Valiliği tarafından satın alınıp Vefa Sosyal Destek grupları tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılması kararı alındı.

Karar kapsamında, Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Şehitkamil ve Şahinbey kaymakamlıklarının işbirliğinde ihtiyaç sahibi ailelere yardım edilmesi ve ürünlerini satamayıp ekonomik açıdan da sıkıntı yaşayan pazarcılara destek verilmesi için ellerinde bulunan 100 ton sebze ve meyvenin satın alındı.

Pazarcılar, Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından ziyaret edilerek özellikle ürünlerini satamamış olan pazarcılardan satın alınan meyve ve sebze, Vefa Sosyal Destek Gruplarının çalışmalarıyla paketlendi. Sebze ve meyveler 65 yaş üstü ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar ile aşevlerine gönderildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Şehitkamil Kaymakamı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından Sorumlu Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, İçişleri Bakanlığı Genelgesi doğrultusunda 8 ve 15 Mayıs tarihlerinde pazarların açık olduğunu ancak özellikle 15 Mayıs tarihinin Ramazan Bayramı’nın 3’ncü gününe denk gelmesi dolayısıyla pazarcıların bazı ürünlerinin ellerinde kaldığını söyledi.

Yapılan çalışmaların bu mağduriyeti gidermek üzerine olduğunu söyleyen Kalaylı, Gaziantep Valiliği koordinasyonunda çalışmaların yapıldığını, çalışmaya destek olan hayırseverlere ve aralıksız emek veren, dağıtımları gerçekleştiren Vefa Sosyal Destek Gruplarına teşekkür etti.

Esnafın elinde kalan ürünlerin satın alınmasına hayırsever olarak destek olan Asım Kökoğlu’nun da destek verdiğini belirten Kalaylı,emeği geçenlere teşekkür etti.  

Vali Davut Gül ve kaymakamların kendilerine ilk günden beri destek olduğunu dile getiren Şehitkamil Sebze ve Meyveciler Dernek Başkanı Beşir Aydın ise tam kapanma döneminde Vali Gül’ün ellerinde kalan ürünlerin satın alınarak fakirlere dağıtılacağını söylediğini hatırlattı.

Ramazan Bayramı’nın 3’ncü gününde satışların umdukları gibi olmadığını belirten Aydın, “Valilik koordinesinde kaymakamlıklarda sahada sürekli yanımızda oldu. Elimizde kalan ve alım yapılmaması durumunda çöpe gidecek olan tüm ürünler satın alındı. Vefa Sosyal Destek Gruplarının da çalışmaları ile gecenin ilerleyen saatlerine kadar paketlenerek dağıtıma hazır hale getirdiğimiz ürünler fakirlere dağıtıldı.” dedi.

2 ilçede 350 Bin TL değerinde 100 ton ürünün satın alındığı çalışma sonrasında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nda kaydı bulunan ve 65 yaş üzerinde olan vatandaşların evlerine kadar dağıtım gerçekleştirildi.  (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız