• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
ETSO Başkanı`ndan önemli açıklamalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Kentsel dönüşüm projesi başta olmak üzere KOSGEP kredileri yeni imar planı ve çözüm süreci ile ilgili İLKHA`ya konuşan ETSO Başkanı Abdulkadir Arslan, Kentsel Dönüşüm Projesi`nin son halinin olumlu olduğunu söyledi.

 

Kentsel dönüşüm alanı 447 hektar alandan 250 hektar alana düşürüldü
Kentsel Dönüşüm Projesi`nin son halinin olumlu olduğunu belirten Arslan "Kentsel dönüşüm daha önce 447 hektar alandı. Bunu 250 hektar alana düşürdüler. Şimdiki Kentsel Dönüşüm Projesi`nden esnaf memnundur. Daha önceki projeyi düzelttiler. Ama biz istiyoruz ki 447 hektarın tamamı yapılsın. 447 hektar alanı 3 etap haline getirilmiş. Birinci etap 250 hektarlık alanı kaplıyor. Üç etabın da hepsinin art arda yapılması gerekir, aksi takdirde Erciş`e yazık olur. Vatandaşın mağdur olmaması için 2. ve 3. etabı 1. etaptan hemen sonra yapmaları gerekir" dedi.

 

"Esnafımıza para değil dükkân lazım"
En fazla 17 metre karelik dükkâna sahip olan esnaflara dükkân verilmemesi durumunda mağdur olacaklarını belirten Arslan " Esnaflarımızın çoğunun dükkânları küçüktür. 15-16 metrekarelik dükkânlardır. Devlet bunlara sadece dükkânların değeri üzerinde paralarını veriyor. Ama esnaf dükkân istiyor. Belediye başkanı ile görüştük. Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu `dilekçe versinler eğer fazla dükkân olursa bu esnaflara verebiliriz` dedi. Esnafımıza para değil dükkân lazımdır. Dükkân verilmese esnaf mağdur olur. Ama bu sorunun çözülmesi de zordur" ifadelerini kullandı.

 

Birinci etap dönüşümün Haziran ayında başlamasının planlandığını söyleyen Başkan Arslan, "Kentsel dönüşüme giren alanlarda en az 300`e yakın esnaf var. Proje uygulanırsa bu esnaflara dükkân gerekecek. Bu esnafı ortada bırakmamaları lazım. Bu esnaflara boş bir alana 20-30 metrekarelik hazır prefabrikten dükkân yaptırmaları gerekir. Çünkü 1. Etap kentsel dönüşümün 6. ayda başlaması planlanıyor. En erken bir yılda biter. Bu süreç içerisinde esnaf mağdur edilmemeli" şeklinde konuştu.

 

KOSGEB Kredileri
KOSGEB kredilerinin en az bir yıl ertelenmesi için talepte bulunduklarını belirten Arslan "Bir de esnafların KOSGEB kredileri üzerinde çalışıyoruz. Bu kredilerin en az 1 sene ertelenmesini talep ettik. Daha bir cevap alamadık" dedi.

 

"Yeni imar planında çok büyük sıkıntılar var"
Yeni imar planının ilçe halkını mağdur ettiğine dikkat çeken Arslan, "İmar planında çok büyük sıkıntılar var. İmar planı vatandaşın tarlasını ikiye böldüğü için, vatandaş ne tarlasını satabilir, ne de işletebilir. İmar planında geçecek olan yollar bu sene mi olur, 5 sene sonra mı olur, 10 sene sonra mı olur belli değil. Bu vatandaşlar mağdurdur. Eğer olacaksa hemen olsun, devlet bunların bedeli neyse ödesin, yolları açsın. Açmıyorsa imar planını kısmen iptal etsin. Tarım arazisi olan Gölağzı bölgesindeki vatandaşların yüzde sekseni mağdurdur. Yeni imar planının geçtiği bölgede vatandaşın arazisinin yarısına yol vuruyor. Devlet hemen burayı istimlâk etse, yol geçse de sorun yok. Vatandaşın arazisi imar planının içine girdiği zaman adam arazisine müdahale edemez (kullanamaz). Vatandaşa para lazım olsa artık orayı satamaz. Bu anlamda bizim çalışmalarımız var, inşallah bu sorun çözülür" ifadelerini kullandı.

 

"Elimizden geleni yapmaya hazırız"
Son olarak barışa destek verdiklerini belirten Arslan "Barışa destek amaçlı kardeş kanının durması için sivil toplum örgütü olarak bu sürece destek veriyoruz. Elimizden ne gelse hazırız. Elimizi taşın altına koyabiliriz. Bu durumda özellikle halkımızdan destek bekliyoruz ve hepimiz kardeş kanı dursun diyoruz" şeklinde konuştu. (Hamza Kaya/Sinan Bilici - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir