• DOLAR 32.507
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2444.034
  • ...
Komel Partisi liderinden Arap ülkelerine 'siyonist çete' tepkisi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bapir, işgal çetesinin Filistinlilere yönelik saldırılarına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çocuklar ibadet sırasında bombalandı. Bana göre bu olayların sebebi siyasi çatışmalardan dolayıdır. Aksi takdirde Yahudilerin bu bölgede Siyonist faaliyetler içerisinde bulunup ağırlıklarını ortaya koyması mümkün değil." dedi.

"Maalesef bazı Arap devletleri Siyonistlerle ilişkilerini normalleştirip geliştirdi." diyen Bapir, özellikle bu konuda öne çıkan ülkelerin Bileşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan, Sudan, Mısır ve Bahreyn olduğunu dile getirdi.

Bapir, Arap ülkelerinin işgal çetesine karşı tavrına ilişkin, "Hiçbir tavırları ortada yok. Hepsinin işi eleştirmek ve kınamak. Ancak Kürdistan Bölgesi'nin sessizliğinden nispeten daha iyi. Asıl tavır alması ve ağırlığını ortaya koyması gereken ülkeler, kısa bir süre içinde Siyonistlerle ilişkilerini normalleştiren ülkeler olmalıdır. En azından geri dönebilirler." değerlendirmesinde bulundu.

işgal çetesi ile yapılan tüm ticaretin ve petrol satışının durdurulması gerektiğini ifade eden Bapir, "Sadece Yahudilere karşı değil, aynı zamanda ABD'ye de tavır almalılar." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir