• DOLAR 32.591
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2461.837
  • ...
30 yılda kazandı, dakikalar içinde kaptırdı, Tam 157 bin TL
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Köşk ilçesinin kırsal Başçayır Mahallesi'nde yaşayan evli ve 3 çocuk babası Süleyman Çapar (55), 29 yıl işçi olarak çalıştıktan sonra geçen ocak ayında emekli oldu. Emekli ikramiyesini bankaya yatıran Çapar, sahibi olduğu incir bahçelerinde çiftçilik yapmaya başladı.

Geçen 28 Nisan Çarşamba günü atlarla incir bahçesinde ağaçlarının etrafını sürdüğü sırada kendisini banka görevlisi olarak tanıtan kişi, iddiaya göre, kredi kartı aidatı ile daha önce kullandığı kredilerin dosya masraflarının geri ödeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine Çapar, telefondaki kişiye kimlik bilgilerini verip, istedikleri bazı numaraları tuşladı. Bu şekilde Çapar'ın kimlik bilgilerini ele geçirip, telefonunu yönlendiren şüpheliler, Çapar'ın hesabındaki 163 bin liranın 130 bin lirasını bir bankaya 27 bin lirasını da başka bir bankaya havale ederek dolandırdı.

Telefonu kapattıktan sonra şüphelenip, hesabının bulunduğu bankayı arayan Çapar, hesabındaki paranın toplam 157 bin liranın bilgisi dışında başka bir hesaba havale edildiğini öğrenince dolandırıldığını anladı. Hemen hesabını bloke ettiren Çapar, soluğu jandarmada alıp, şikayetçi oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir