• DOLAR 32.271
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2402.695
  • ...
Refah Sınır Kapısında Bir İlk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin İskan Bakanı Yusuf Subhi El-Ğariz, sadece insan ve insani yardım girişine açık olan Rafah Sınır Kapısı`ndan ilk kez ağır iş makinalarının ve araçların giriş yaptığını açıkladı.

Bakan Yusuf El-Ğariz, Rafah Kapısı`ndan Gazze Şeridi`ne giren iş makinalarının ve araçların Katar`ın finansmanıyla gerçekleştirilecek yeniden imar projelerinde kullanılacağını söyledi.

Filistin İskan Bakanı Yusuf Subhi El-Ğariz bugün (21 Mart Perşembe) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi`ne ulaşan bildiride, yeniden imar projelerinde kullanılacak araçların ve ağır iş makinalarının Rafah Sınır Kapısı`ndan girişini sağlayan Mısır`a ve Katar`a teşekkür etti.

İş makinalarının ve araçların Rafah Kapısı`ndan girişinin Ocak ayında Mısır`da Katar`ın finanse ettiği yeniden imar projeleri için gerekli araçların Gazze`ye girmesine izin verilmesi konusunda imzalanan işbirliği protokolü gereği gerçekleştiğini ifade eden El-Ğariz, bugün Gazze`ye ulaşan ağır iş makinalarının ve araçların yeniden imar çalışmalarına büyük katkısı olacağını söyledi.

Bakan El-Ğariz, daha başka iş makinalarının ve araçların da Gazze Şeridine girmesi için anlaşma yapıldığını bildirdi.

Filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir