• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Siyonist çete Mescid-i Aksa’ya saldırdı, yüzlerce yaralı; KINAMALAR YETMEZ MÜDAHALE ŞART!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi

Dün, sabah namazını Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa'da kılan binlerce Filistinli, namazın ardından Mescid-i Aksa’nın avlusunda tekbirler getirerek gösteri düzenledi. Filistinliler, gösterinin sonrasında fanatik Yahudilerin baskın yapmasını önlemek için Mescid-i Aksa’da nöbet tutmaya başladı. Harem-i Şerif’in bazı noktalarına barikatlar kuran Filistinliler, buradan ayrılmayacaklarını dile getirerek sık sık "Canımız, kanımız sana feda Aksa" sloganı attı.

Yerel kaynaklar, çok sayıda siyonist keskin nişancının, Mescid-i Aksa ve yakın binaların çatılarına konuşlandığını bildirdi.

Terörist gruplarla birlikte Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen işgal askerleri, buradaki Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla saldırdı.

Filistin Kızılay’ı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, işgal güçlerinin vahşi saldırılarında yüzlerce Filistinli yaralandı.

“SELAHADDİN NEREDE?”

İşgalcilerin Mescid-i Aksa’ya saldırdığı anlarda, mescidin minarelerinden ümmetin içini yakan bir nida yükseldi. Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Şeyh Ömer El-Kisvani, Harem-i Şerif’in hoparlörlerinden İslam dünyasına yardım çağrısı yaparak şu ifadeleri kullandı: “Camilerimiz yakılıyor, ümmetin şerefi çiğneniyor. Selahaddin nerede? Selahaddin nerede? Selahaddin nerede?”

Şeyh Kisvani, sözlerinin devamında, “Şahit ol Allah’ım! Yerleşimciler ancak cesetlerimizi ve ruhlarımızı çiğneyerek bu mescide girerler. Ya onlar, ya biz! Aksa bizimdir, asla onların olmayacaktır!” diye haykırdı.

HAMAS: MESCİD-İ AKSA’YI İŞGAL ETMENİN BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEKLER

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında, “Direniş; hazır ve motive, boş durmayacak. İşgalciler geri çekilmez ve şeytani planlarına son vermezse savaş son söz olacak,” dedi.

Heniyye açıklamasında, “İşgalci israil vaatlerine saygı duymuyor ve hiçbir sözüne bağlı değil. [İşgalci israil] Günahkar elini Kudüs'ten, El-Aksa Camii'nden ve Şeyh Cerrah'dan çekmek zorunda ve tüm boyutlarıyla yaşananların sorumluluğunu taşıyor” ifadelerini kullandı.

Heniyye, basın açıklamasında, "Halkımız ve biz, Kudüs’te işgalci israil’in işgal planlarının hayata geçmesini kabul etmeyeceğimizi bir kez daha taahhüt ediyor ve onaylıyoruz. İşgalci israil’in ve yerleşimcilerin hedeflerine ulaşmasını engellemek için direnişimiz devam edecek ve artacak” dedi.

Kudüs ve halkının zaferi için siyasi, diplomatik, medya ve insani seviyelerde destek vermeye devam edeceklerini vurgulayan Heniyye, “direnişe devam edeceklerini” kaydetti.

Heniyye, Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki kahramanca direnenleri selamlayarak, Bedir’in ihtişamını geri getiren ve Ramazan ayında bir destan yazanları, “devam etmeye ve durmamaya” çağırdı.

“MESCİD-İ AKSA’YI İŞGAL ETMENİN BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEKLER”

HAMAS’ın Kudüs sözcüsü Muhammed Hammadi ise işgal güçlerince Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskına ve ibadet eden Müslümanlara yönelik saldırılarını, Filistinlilere karşı yürütülen “dini bir savaş” olarak nitelendirirken, bölgede yaşanan gelişmelerin, işgal rejiminin vahşi ve nazi zihniyetini ortaya koyduğunu vurguladı.

Eli kanlı işgalcinin, Mescid-i Aksa’ya baskın yapma ve dini ibadetlerini eda eden Filistinlilere saldırmanın bedelini ağır ödeyeceğinin altını çizen Hammadi, tüm Filistinlileri, Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı Mescidi Aksa’yı müdafaa etme ve işgalcilere karşı direniş göstermeye davet etti.

İSLAMİ CİHAD: BEDELİ AĞIR OLACAK

Filistin direnişinin önde gelen gruplarından İslami Cihad Hareketi yöneticilerinden Hıdır Adnan, siyonist rejimin, Mescid-i Aksa’da Filistinlilere yönelik bir katliam gerçekleştirdiğini vurguladı.

Mescid-i Aksa’ya baskın yapılması ve burada nöbet tutan yüzlerce Filistinli murabıtın yaralanmasının, bedeli ağır ödenecek bir suç olduğunu aktaran Adnan, “Halkımızın direnişine güvenimiz tamdır.” ifadelerini kullandı.

Adnan, “Mescid-i Aksa’daki haykırışlar, yürekleri yakıp kayaları çatlatırken, herkesi daha fazla sorumluluk alma zorunda bırakıyor.” sözleriyle tüm İslam alemini, işgal güçlerinin insanlık dışı uygulamaları karşısında harekete geçmeye davet etti.

HÜDA PAR: SALDIRILARIN EN BÜYÜK NEDENİ İSLAM DÜNYASININ DAĞINIKLIĞI

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, işgalcilerin Mescid-i Aksa’ya saldırmasının ardından yazılı açıklama yaptı.

Açıklamasında, terör şebekesinin, her fırsatta Mescid-i Aksa’ya saldırdığını hatırlatan Sağlam, “siyonist işgalcilerin pervasızlığı onların gücünden veya cesaretinden kaynaklanmıyor. Onların, saldırılarını her gün biraz daha genişletmelerinin en büyük nedeni, İslam dünyasının dağınıklığı, duyarsızlığı ve kutsallarımıza yaptıkları saldırıları sözlü olarak kınamakla yetinen İslam ülkeleri yöneticilerinin samimiyetsizliğidir.” İfadelerine yer verdi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Aksa’mıza yapılan bu alçakça saldırıları kabul etmediğimizi en gür sesle dile getirmeliyiz. Müslümanlar her nerede olurlarsa olsunlar bu saldırıları telin etmek ve kendi ülkelerinin yöneticilerini harekete geçmeye zorlamak için seslerini yükseltmelidirler. Siyonist saldırılar devam ettiği müddetçe tepkiler de artarak devam etmelidir.”

“MESCİD-İ AKSA’YI SAVUNMAK BÜTÜN ÜMMETİN GÖREVİDİR”

Mescid-i Aksa ve Kudüs davasının sadece Filistinlilerin değil, bütün Müslümanların davası olduğuna dikkat çeken Sağlam, “Mescid-i Aksa’yı savunmak sadece Filistinlilerin değil, bütün Ümmetin görevidir. Bu nedenle Aksa’yı en ön cephede savunan Müminler asla yalnız ve yardımsız bırakılmamalıdır.” Dedi.

İslam ülkelerinin yöneticilerine de seslenen Sağlam, “Sizler yeri geldiğinde, ‘israil bir terör devletidir’ diyorsunuz! Ki doğru söylüyorsunuz! İsrail bir terör şebekesi ise o zaman teröre ve teröriste her türlü yardım suçtur! Siyonist vahşeti sadece kınamakla yetinmeyin; siyasi, ekonomik, askeri, diplomatik alanlarda somut yaptırımlar için ivedilikle adım atın!” diye konuştu.

Sağlam son olarak şunları söyledi: “Günlerdir Mescid-i Aksa’ya -gecesini gündüzüne katarak- bedenlerini siper eden tüm Filistinli kardeşlerimize selam olsun! Sizler Ümmetin onurunu koruyorsunuz! Zalimlere karşı dik duruşunuz elbette zaferi getirecektir!  Zulmetmekte olanlar ise yakında nasıl bir inkılaba uğrayıp devrileceklerini göreceklerdir.”

KALIN: İŞGALCİLERİN FİLİSTİN HALKINA KARŞI UYGULADIĞI ŞİDDET DERHAL SONA ERMELİDİR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, siyonistlerin Mescid-i Aksa'da bulunan Müslümanlara yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kudüs’te devam eden saldırıların derhal sona ermesi gerektiğini söyleyen Kalın, "israil işgal güçlerinin Kudüs’te sivil ve savunmasız Filistin halkına karşı uyguladığı şiddet derhal sona ermelidir. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla girişimlerimiz her düzeyde devam ediyor. Filistinlilere yönelik her tür saldırı, şiddet ve hadiseden israil makamları sorumludur." ifadelerine yer verdi.

FAHRETTİN ALTUN: BU ALÇAKÇA SALDIRILARA DUR DEMEMİZ GEREKİYOR

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından işgalcilere tepki gösterdi. Altun şu ifadeleri kullandı: "İslam dünyasına sesleniyoruz: İsrail'in alçakça ve zalim saldırılarına dur demenin vaktidir! Tüm insanlığa sesleniyoruz: Bu terör devletine had bildirmenin vaktidir! Bu, tarihsel ve insani sorumluluğumuzdur. Tek başımıza da kalsak biz bu zulüm düzeniyle mücadele edeceğiz. Türkiye, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bu zülüm düzenine karşı bugüne dek güçlü bir mücadele vermiştir. Bu onurlu ve vakur bir mücadeledir. Bu mücadele hak ve batıl mücadelesidir. Zalimler için yaşasın Cehennem"

ÇAVUŞOĞLU: FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, işgalci teröristlerin Mescid-i Aksa'daki saldırılarına karşı Filistin halkının sesi olmaya ve haklarını savunmaya devam edeceklerini açıkladı. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Çavuşoğlu, "israil'in Mescid-i Aksa'daki masum insanlara karşı şiddeti bitmiyor. Bu vahşete ses çıkarmayanların Orta Doğu Barış Sürecinden bahsetmemesi gerekir. Filistinli kardeşlerimizin sesi olmaya, haklarını savunmaya devam edeceğiz!" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: MESCİD-İ AKSA SALDIRILARI ZULÜMDÜR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, siyonistlerin Mescid-i Aksa ve çevresinde Filistinlilere yönelik saldırısına tepki gösterdi. Çelik, "Bu, zulüm ve pervasız bir hukuk tanımazlıktır. Dünya 'dur' demelidir. Mescid-i Aksa'yı işgalden ve Kudüs'ü kendilerinin yapmaktan bahseden fanatikler her türlü insanlık dışı eylemi yapıyorlar. Bu saatten sonra 'taraflara itidal tavsiye ediyoruz' şeklindeki açıklamalar fanatikleri cesaretlendirmekten başka bir şey değildir. 'Taraflara itidal tavsiye ediyoruz' diyenler bir tarafın saldırgan diğer tarafın mağdur olduğu gerçeğini örtmüş oluyorlar. Bir tarafta zulüm öbür tarafta mazlum varsa tarafsız gibi davrananlar zalime destek vermiş oluyorlar" ifadelerine yer verdi.

ERBAŞ: İŞGALCİ TERÖR DEVLETİ, MESCİD-İ AKSA'YA YÖNELİK EN ÇİRKİN TEŞEBBÜSÜN İÇİNDEDİR

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, siyonist terör şebekesinin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarıyla ilgili Sakarya Orhan Camii önünde basın açıklaması yaptı. "Tüm insanlık için burada Orhan Gazi Camii'nin önünden tüm dünyaya sesleniyorum" diyen Erbaş, "İşgalci terör devleti israil, Mescid-i Aksa'ya yönelik en çirkin teşebbüsün içindedir. Tam bir barbarlıkla işgal etmeye çalışmakta, gözü dönmüş canavarlar masum Müslümanları canice katletmeye çalışmaktadırlar" ifadesini kullandı.

İşgalcilere seslenen Erbaş, "Azgınlıkta sınırları aştınız, helak olacaksınız. Sebep olduğunuz anarşinin içinde yok olacaksınız. Yaktığınız terör ateşi cehenneminiz olacak.” diye konuştu.

Erbaş, konuşmasında Müslümanlara, “Ey Müslümanlar, hala bir araya gelmeyecek misiniz? Bir avuç azgın azınlığın cesaret aldığı gafletten ne zaman uyanacaksınız. Sizi umursamaz kılan nedir? Masumların yanında durmaktan alıkoyan nedir?" diye seslendi.

SİYONİSTİN İSTANBUL KONSOLOSLUĞU TEKBİRLERLE İNLEDİ

Öte yandan İstanbul’da yüzlerce kişi, işgal rejiminin Mescid-i Aksa'da cemaate saldırmasını protesto etti. İşgal rejimi Başkonsolosluğu önünde toplanan göstericiler, ellerinde Türkiye ve Filistin bayrakları taşıdı. Gruptakiler, "Filistin halkı yalnız değildir", "Şehitlerin yolunu sürdüreceğiz", "Kahrolsun Siyonizm", "HAMAS`a selam, direnişe devam", "Ümmetiz, kardeşiz, kazanacağız", "İstanbul`dan Gazze`ye direnişe bin selam" şeklinde sloganlar attı.

SELALAR OKUNDU

Türkiye’de ise dün öğle namazının ardından camilerde sala okundu ve Mescid-i Aksa’nın kurtuluşu için dua edildi.

NETANYAHU’DAN KIŞKIRTICI SÖZLER

Terör rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu ise Mescid-i Aksa’ya ve Filistinlilere yönelik saldırılara destek verdi. Netanyahu, kabine toplantısında yaptığı konuşmada "Kudüs'ün binlerce yıl Yahudilerin başkenti" olduğunu iddia etti ve ABD ile Avrupa Birliği'nden, Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki Filistinli ailelerin zorla evlerinden çıkarılma planına ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi.

Netanyahu, şunları söyledi: "Kudüs'ü inşa etmemiz konusunda yapılan baskılara karşı koyuyoruz. Maalesef ki; bu baskılar son zamanlarda arttı. En iyi dostlarımıza şunu söylemek istiyorum. Kudüs, israil'in başkenti. Her ulusun kendi başkentini inşa ettiği gibi, bizim Kudüs'ü inşa etme hakkımız var. Bunu yaptık ve yapmaya devam edeceğiz."

BM GENEL SEKRETERİNDEN İŞGALCİYE FİLİSTİN'DEKİ YIKIMI DURDURMASI ÇAĞRISI

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, işgal rejimine uluslararası insani hukuk ve insan hakları hukuku doğrultusunda yıkım ve tahliyeleri durdurma çağrısında bulundu. Guterres, Doğu Kudüs'teki olayları ve Filistinli ailelerin Şeyh Cerrah ve Silvan mahallelerindeki olası tahliyelerinden derin endişe duyduğunu belirterek, işgal rejimine uluslararası insani hukuk doğrultusunda yıkım ve tahliyeleri durdurması çağrısı yaptı. Guterres ayrıca İsrail-Filistin sorununun, ilgili BM kararları, uluslararası hukuk ve ikili anlaşmalar doğrultusunda çözülmesi yönündeki çağrısını yineledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir