• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, coğrafik işaretli Diyarbakır Karpuzu yetiştiricisi 29 üreticiye 5 bin fide, 10 ton azotlu gübre, 150 litre yaprak biti ilacı, 20 litre kırmızı örümcek ilacı, 3 bin litre torf, 400 litre perlit desteğinde bulundu.

Çiftçilere verilen fide gibi desteklerin dağıtıldığı tören, GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğünde Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Törende bir konuşma yapan Vali Karaloğlu, Diyarbakır karpuzunun, Diyarbakır peyniri ve Diyarbakır ekmeğinin buluştuğu sofradan daha leziz bir sofra tanımadıklarını söyledi.

Karaloğlu "Lokman Hekim'in bunu yiyen hasta olmaz dediği en şifalı meyvemiz Diyarbakır karpuzu… Bizim manilerimiz, türkülerimiz, şenliklerimiz, rengimiz, sembolümüz, asırlardır devam eden hikayemizdir. Diyarbakır karpuzundan daha serin, daha tatlı, daha sulu meyve bilmeyiz. Diyarbakır karpuzu, Dicle ve Hevsel'in bereketi ve Güneydoğu'nun sıcak güneşi ile pişer, güvercinin gübresi ile büyür, bize özeldir bize aittir ve Diyarbakır Karpuzu Diyarbakır'ımızın en önemli markasıdır." dedi.

Konuşmasında çiftçilere fide dışında da desteklerinin devam edeceğini belirten Karaloğlu, "Bugün fideyi vereceğiz. Bunu vermekle kalmayacağız. Çiftçimizin tarladaki gübre ve ilaç ihtiyaçlarında arkadaşlar tespitlerini yaptılar. İnşallah çiftçimize gübre ve ilaç desteğimiz de devam edecek. Amacımız bu en lezzetli markamızı hem üreten çiftçi sayımızı arttırmak hem bunu gelecek nesillere dedelerimizden devraldığımız gibi hem yetiştirme biçimleri bakımından hem yerel türler bakımından gelecek nesillere de bu marka değerimizi aktarabilmek. Bugün burada fide dağıtmış olduğumuz bütün üreticilerimize bol kazançlar diliyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)