• DOLAR 32.331
  • EURO 35.058
  • ALTIN 2283.067
  • ...
Araplara 'ırkçı' söylemlerde bulunan akademisyene soruşturma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kastamonu Üniversitesi, uzaktan eğitim sırasında Araplara yönelik ırkçı ve ayrımcı bir üslup kullanan akademisyen hakkında idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamada, "Bir öğretim elemanımızın ders esnasında söylediği sözlerden basın yoluyla haberdar olunmuştur. Gerekli idari süreç en kısa sürede başlatılacaktır. Söz konusu sürecin hukuk kuralları doğrultusunda titizlikle yürütüleceği kamuoyunun bilgisine sunulur." ifadelerine yer verildi. 

Kastamonu Üniversitesi Türk Dili Bölümü Öğr. Gör. S. A., "Türk tarihi boyunca Arapların Türklere faydasını hiç görmedik. Arapların bence kendilerine de faydası yok. Peygamber ölür ölmez ikilik çıkaran manyak bir toplum! Peygambere eziyet etmişler. Bizim (Türkler) kadar sahip çıkmamışlar. Bugün altın tuvaletlere ediyorlar ama dünyadaki Müslümanlar aç. Ben de Araplardan bize hiçbir fayda gelmeyeceğini bilen bir insanım." ifadelerini kullanmıştı. 

S. A'nın Araplar hakkında sarf ettiği bu sözler üzerine Arap kökenli Abdulhamid adlı bir öğrenci, "Hocam üzerime alınıyorum, Araplar diyorsunuz" diyerek tepki göstermiş yaşanan tartışma sonrası Arap öğrenci dersi terk etmişti.

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir