• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Arap dünyası sanatçılarından, Siyonist çeteye tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısırlı sanatçı Ahmed Mekki, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, "Allahım, Filistin'deki kardeşlerimizi koru ve onlara zalim Siyonist terörüne karşı yardım et." ifadelerini kullandı.

"Sakın Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah onları korkudan gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor." ayetini paylaşan Mekki, Kudüs'ün Filistin'in ebedi başkenti olduğunu vurguladı.

Mısırlı şarkıcı Hamede Hilal de Facebook hesabından Siyonist rejimin Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistinlilerin evlerine yönelik saldırıların fotoğraflarını paylaşırken, "Allahım, senin yardımının üstünde yardım edecek yok. Senin korumanın üstünde koruyan yok. Kudüs'teki Şeyh Cerrah Mahallesi'ni sen kurtar." temennisinde bulundu.

Tunuslu aktris Hinde Sabri Twitter hesabından, "Şeyh Cerrah'ta yaşananlar bir savaş suçudur. Bunlar, imzalanan tüm barış anlaşmalarının ve uluslararası hukukun ihlali anlamına geliyor." açıklamasını yaptı.

- İşgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşananlar

İşgal altındaki Doğu Kudüs, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan Filistinlilere zorunlu göç tehdidi nedeniyle gergin günlere sahne oluyor. Siyonist çetenin Mescid-i Aksa’daki saldırıları da kutsal kentteki gerilimi tırmandırıyor.

Siyonist çete teröristleri, 7 Mayıs akşamı teravih namazı sırasında Mescid-i Aksa'daki cemaate ses bombaları ve plastik mermiyle müdahale etmişti.

Filistin Kızılayı, saldırılar nedeniyle 205 Filistinlinin yaralandığını açıklamıştı.

Filistin Kızılayı yaralananlar arasında bir yaşında bebek ve çocukların da olduğunu bildirmişti. Sabah namazı sonrası Mescid-i Aksa'dan çıkan cemaate yine plastik mermi ve ses bombaları ile müdahale edilmiş, 10 kişiyi yaralamıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir