• DOLAR 32.593
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2512.652
  • ...
Testler ne kadar güvenli?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

İzmir'de yaşayan  34 yaşındaki Kadir Barış'ın başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. Barış deyim yerindeyse ölümden döndü.

Hastalık belirtisi şüphesi ile hastaneye başvuran Kadir Barış'ın 5 defa yapılan korona testlerinde 3 defa pozitif 2 defa negatif çıktı

34 yaşındaki Kadir Barış, halsizlik ve baş ağrısı şikâyetiyle gittiği hastanede koronavirüs testi yaptırdı. Testi negatif çıkan Barış, her geçen gün şikâyetleri artınca bir kez daha hastaneye başvurdu. Ağrıları kesilmeyen  Barış, tekrar test yaptırınca testi bu kez pozitif çıktı.

10 gün karantinada kaldıktan sonra Barış’a 4. kez yani bir daha test yapıldı, test negatif çıktı

Artık Kadir Barış şifa bulduğunu, iyileştiğini düşünmeye başlamıştı ki o dayanılmaz ağrılar tekrar nüksetti. Barış tekrar test yaptırmak için hastanenin yolunu tuttu

5.ci test pozitif çıkınca tomografi çekildi ve Barış'ın ciğerlerinde yüzde 90 oranında zatürree tespit edildi. Hastaneye kaldırılan Barış’ın durumuna doktorlar bile şaşırdı.

Bu süreçte psikolojisinin bozulduğunu söyleyen  Barış, virüs bitene kadar evden çıkmayı düşünmüyor.

Kadir Barış hastalığı iliğine kadar hissettiği halde testlerden 3'ünün negatif 2'sinin pozitif çıkması bu testler ne kadar güvenli sorusunun sorulmasına neden oldu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir