• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Terör çetesiyle 'normalleşen' Fas'tan saldırılara kınama!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Osmani sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Başta Şeyh Cerrah Mahallesi olmak üzere İsrail güçlerinin mukaddes şehir Kudüs'teki ihlallerini kınıyoruz." ifadesini kullandı.

Başbakan Osmani terör çetesinin Mescid-i Aksa'da namaz kılan cemaate saldırılarına karşı kararlı bir direniş gösteren Filistinlilere selam gönderdiğini belirtti.

Fas Filistin'e Destek ve Normalleşme Karşıtı Dernekten yapılan yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'e terör çetesinin  Mescid-i Aksa'ya ve oradaki Filistinlilere yönelik saldırılarına ilişkin bir mektup gönderildiği belirtildi.

Mektupta BM'ye, "siyonistlerin, savunmasız insanlara yönelik savaş suçu düzeyinde olan bu saldırılarına karşı başta Kudüs'te yaşayanlar olmak üzere tüm Filistinlilere uluslararası koruma sağlama" çağrısında bulunuldu.

Fas, 10 Aralık 2020'de terör çetesiyle ilişkilerini normalleştirme kararı almış, tam diplomatik ilişki kurulmasına yönelik anlaşmaya varmıştı. 22 Aralık 2020’de de diplomatik ilişkilerin normalleştirilmesi kapsamında 4 anlaşma imzalanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir