• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Evin tavanı çökünce 7 kişilik aile ölümden döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Yaklaşık 40 yıllık binada ikamet eden Orhan ailesi zor anlar yaşıyor. Batman`ın Seyitler Mahallesi 3051. Sokak No: 1`de numaralı tek katlı evde ikamet eden Orhan ailesi, oturdukları evin eski olması nedeniyle sık sık oda tavanından düşen beton parçalarıyla yaralandıklarını söyledi. Maddi imkânsızlıktan dolayı evlerini tamir edemediklerini ifade eden Orhan ailesi, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

 

Önceki gün kahvaltı yaptıkları esnada tavandan kopan beton parçalarından dolayı anne Selime O. ile 2 çocuğu hafif şekilde yaralandı.

 

Evlerinin tavanın çökmesinden dolayı eşi ve 7 çocuğuyla birlikte bir odada yaşamak zorunda kaldıklerını belirten Selime O. bir çocuğunun işitme engelli olduğunu ve eşinin de kalp hastası olduğunu söyledi.

 

Eşinin kalp rahatsızlığından dolayı çalışamadığını ve çok zor şartlar altında hayatlarını sürdürdüklerini vurgulayan Selime O. borç altına girdiklerini ve maddi imkânsızlıktan dolayı evlerini tamir edemediklerini sözlerine ekledi.

 

Sosyal Hizmetler ve Dayanışma Vakfı ve komşularının yardımlarıyla geçindiklerini dile getiren Selime O. evlerinin 40 yıllık olduğunu ve 3 odalı evlerinin tavanının daha önce de çöktüğünü ama maddi imkânsızlıklar nedeniyle yapamadıklarını kaydetti.

 

Selime O. yetkililerden ve hayırseverlerden herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan gereken yardımın yapılmasını isteyerek, \"Evde sabah kahvaltı yaptığımız bir esnada tavandan düşen beton parçaları benim ve 2 çocuğumun hafif bir şekilde yaralanmasına neden oldu. Çocuklarım evde rahat gezinemiyor. Yemek yediğimiz sırada odaya girmeye çekiniyorlar ve çok korkuyorlar. Maddi durumumuz yetersiz olduğu ve içinde bulunduğumuz binamız da eski oluşundan dolayı maalesef tadilatını gerçekleştiremedik. Eşim ile birlikte 7 çocuğumla bir odada yaşamak zorunda kalıyoruz. Allah korusun bir deprem olduğunda evimiz başımıza yıkılır. Yetkililerden ve hayırseverlerden bizlere yardım ellerini uzatmalarını bekliyoruz\" dedi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir