• DOLAR 32.968
  • EURO 35.313
  • ALTIN 2465.6
  • ...
CHP, “650 milyonu kime verdiniz?” diye soran parti avukatına dava açacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tüzel kişiliğinin avukatlığını yapan Mustafa Kemal Çiçek, partideki harcamaları soramadığı gerekçesi ile parti üyeliği ve görevlerinden istifa etmişti.

Çiçek bugün Sabah Gazetesine  verdiği demeçte "“Son 3 yılda sorumsuzca harcanan 650 milyonun önemli bir kısmının kimlere, hangi yayın organlarına, anket-araştırma şirketlerine verildiğini soramamak siyasi ahlaksızlığın ve vicdansızlığın tam da kendisidir. İmtiyazlı birilerinin yüksek maaşlar ile danışmanlıklara getirilmesi; yüksek maaşlı personel transferi yapılması; sadece sosyal medya belediyeciliği yapanlardan fayda gelmesi mümkün değildir” ifadelerini kullanmış ve bu açıklama sosyal medyada  "650 milyon nerede" sorusunun sorulmasına neden olmuştu.

Bu iddialar ile ilgili olarak CHP'den açıklama yapıldı

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Cumhuriyet Halk Partisi tüzel kişiliğinin avukatlığını yapan Avukat Mustafa Kemal Çiçek, bugün bir gazeteye yaptığı açıklamalarla partimize yönelik iftiralarda bulunmuştur.

Suç kapsamlı bu açıklamalarla ilgili olarak;

1- İftira ve Avukatlık Görevini Kötüye Kullanma suçlarından işlem yapılmak üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacaktır.

2- Avukatlık mesleğiyle bağdaşmayan tutum ve davranışlarından ötürü, Ankara Barosu Başkanlığı’na başvuru yapılarak, hakkında disiplin işlemi başlatılması sağlanacaktır.

3- Tamamen yalan ve iftira kapsamlı açıklaması nedeniyle de hakkında ayrıca tazminat davası açılacaktır.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir