• DOLAR 32.559
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2442.117
  • ...
Çağlayan, Türkiye-Danimarka İş Forumu`nda, küresel ekonomik krizin etkilerinin sürdüğünü belirterek, Avrupa`daki krizin 5. yılına girdiğini söyledi.

Krizin Avrupa ekonomisine verdiği en büyük zararın 4,5 milyon kişinin işsiz kalması olduğunu vurgulayan Çağlayan, ``Avro Bölgesi`ndeki 17 ülkenin 10`unun ekonomik kriz öncesindeki döneme ne zaman döneceği belli değil. Bazı ülkelerin 2008 öncesine dönmesi 5-10 yıl arası zaman alacak. Küresel krizden çıkışın yolu küresel işbirliğinden geçer. Bu konuda biz Türkiye olarak Danimarka ile küresel işbirliğine hazırız`` diye konuştu.

Çağlayan, Türkiye ile Danimarka arasındaki 1,7 milyar dolarlık ticaret hacminin yeterli olmadığını ifade ederek, ``İş dünyası birbirini ne kadar çok tanırsa, birbirimizin avantajlarını ne kadar çok değerlendirirsek yıllık 5 milyar dolar ticaret hacmine çok daha kolay erişebiliriz`` ifadesini kullandı. Yakın zamana kadar Türkiye`nin ihracatının yarısının Avrupa ülkelerine yapıldığına değinen Çağlayan, son yıllarda bu ölgenin girdiği ekonomik krize rağmen, hükümetin uyguladığı pazar çeşitlendirmesi politikası sayesinde Türk ekonomisinin gelişmeye devam ettiğini söyledi.