• DOLAR 32.382
  • EURO 34.662
  • ALTIN 2410.116
  • ...
Venüs'te bir gün ne kadar sürüyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

NTV'de yer alan habere göre bilim insanları, 2006'dan 2020'ye kadar Amerikan Uzay ve Havacılık İdaresi’nin (NASA) Californiya Mojave Çölü'ndeki Goldstone Anteni’nden Venüs'e 21 kez radyo dalgaları iletti. Ardından, West Virginia'daki Green Bank Gözlemevi'nde belirli gezegen özellikleri hakkında bilgi sağlayan radyo yankısını inceledi.

Los Angeles California Üniversitesi’nde (UCLA) gezegen astronomi profesörü Jean-Luc Margo, "Her bir ölçüm, Venüs'ü dev bir disko topu gibi ele alarak elde edildi. Venüs'ü dev bir el feneri gibi çalışan Goldstone'daki radarla aydınlattık ve Dünya'nın yüzeyine yansıyan dalgaları inceledik" dedi.

Belirgin mevsimler yok
Diğer taraftan araştırma, sahip olduğu 2.64 derece ile Venüs’ün kendi ekseni üzerinde neredeyse dik olarak döndüğünü gösterdi. Bu durum gezegenin ayırt edilebilir mevsimlerden yoksun olduğu anlamına geliyor. Dünya'nın eğimi yaklaşık 23.5 derece olduğundan Kuzey ve Güney yarım kürelerde aynı anda farklı mevsimler yaşanıyor.

Sıcaklıklar 417 santigrat dereceye ulaşabiliyor
Güneş sistemindeki ikinci gezegen olan Venüs, yapı olarak Dünya'ya benzese de boyut olarak biraz daha küçük. Yaklaşık 12 bin kilometre bir çapa sahip olan Venüs’ün üzerinde aynı zamanda sülfürik asit damlacıkları bulutlarıyla birlikte esas olarak karbondioksitten oluşan kalın ve zehirli bir atmosfer bulunuyor. Sera etkisi nedeniyle yüzey sıcaklıkları, kurşunu eritecek 471 santigrat derece sıcaklığa ulaşabiliyor.

Gün batımı ile gün doğumu arasındaki süre 117 Dünya gününe eşit
Öte yandan, Venüs doğudan batıya, yeni Güneş sistemindeki Uranüs dışındaki diğer tüm gezegenlerin tersi yönde dönüyor. Bu nedenle, gezegende gün batımından Güneş'in doğuşuna kadar 117 Dünya günü geçiyor. Çünkü Venüs Güneş etrafındaki yörünge yolunun tersi yönde dönüyor.

Ancak, Venüs, Dünya'nın diğer gezegensel komşu komşusu Mars'tan ve diğer Güneş sistemi destinasyonlarından daha az bilimsel ilgi gördü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir