• DOLAR 32.446
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.847
  • ...
Filistinli öğrenciler ülkelerini tanıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
TRABZON - Karadeniz Uluslararası Öğrenci Derneği (KUL-DER) ülke tanıtımlarına Filistin ile başladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi`nde öğrenim gören Filistinli öğrenciler, Bab-ı Şark`ın kalbi olan ülkelerini yaptıkları sunumla anlattı.
 
Araştırma Kültür Vakfı`nda gerçekleştirilen programda, Filistinli öğrenciler ve Trabzon halkının yanı sıra onlarca ülkeden öğrenci katıldı.
KUL-DER Yönetim Kurulu Başkanı Umut Özçelik, derneklerinin kuruluşundan bugüne kadar yaptıkları faaliyetleri katılımcılara aktararak, Trabzon`da kalan misafir öğrencilerin kendileri için ayrı bir öneme sahip olduklarını kaydetti.
 
Özçelik konuşmasının devamında "Trabzon`a eğitim almak için özellikle Bab-ı Şark, Balkanlar ve Orta Asya`dan öğrenci geliyor. Ülkemiz hem konum hem de kültür olarak bu bölgelerin ortasındadır. Bizler bu öğrencilere kucak açarak ortak bir noktada buluşmalarını sağlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.
 
Karadeniz Teknik Üniversitesi`nde öğrenim gören Filistinli öğrenciler, yapılan sunum ve konuşmaların ardından ülkeleri hakkında bilgi verdi. Programda yerel kıyafetler ve yöresel eşyalarını sergileyen öğrenciler, böyle bir imkanı tanıdıkları için Karadeniz Uluslararası Öğrenci Derneği yönetimine teşekkür etti.
(Nurullah Çiftçi - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir