• DOLAR 32.773
  • EURO 35.227
  • ALTIN 2445.377
  • ...

KOSGEB’in 5 milyar liralık destek paketinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulmasının ardından, paket ile ilgili detaylar da belli oldu. Milyonlarca vatandaşın merak ettiği KOSGEB 3 yıl geri ödemesiz kredi ile ilgili araştırmalar sürüyor. Peki, KOSEB 3 yıl geri ödemesiz kredi başvuruları nasıl yapılır? KOSGEB 75 bin lira kredi başvurusu ne zaman başlıyor? İşte detaylar…

KOSGEB 3 YIL GERİ ÖDEMESİZ KREDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KOSGEB’in 5 milyar TL bütçeli yeni programını açıkladı. Pandemiden etkilenen imalat sektörlerinde çalışan mikro ve küçük ölçekli işletmeler ile teknoloji tabanlı start-up’ların desteğe başvurabileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mikro işletmeler 30 bin liraya kadar, küçük işletmeler 75 bin liraya kadar 3 yıl geri ödemesiz, tamamı faizsiz olacak şekilde bu destekten faydalanacaklar.” dedi.

KOSGEB GERİ ÖDEMESİZ KREDİ BAŞVURUSU NE ZAMAN ?

Mikro işletmeler, 30 bin liraya kadar küçük işletmeler, 75 bin liraya kadar olmak üzere 3 yıl geri ödemesiz, tamamı faizsiz şekilde bu destekten faydalanacaklardır. Bu sektörlerde şartları taşıyan mikro veya küçük işletmeler, 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren başladı.

KOSGEB 75 BİN LİRA KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KOSGEB 3 yıl geri ödemesiz 75 bin lira kredi başvuruları  e-Devlet üzerinden KOSGEB aracılığı ile alınacak.