• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
Ömer Döngeloğlu kimdir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vefat yıldönümünde anılan İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu kimdir? Ömer Döngeloğlu Nereledir?

ÖMER DÖNGELOĞLU KİMDİR?

1968'de Tokat Zile'de dünyaya gelen Ömer Döngeloğlu, ilkokulu Zile Altunyurt İlkokulu'nda, orta eğitimini Zile İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Daha sonra Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olarak 1986-1996 yılları arasında memleketi Tokat'ta imam-hatiplik yaptı.

 

Kamuda uzun yıllar çeşitli idari görevlerde çalışan Döngeloğlu, İslam tarihi ve Siyer-i Nebi üzerine araştırma, inceleme, okuma ve gezi yazıları ile biliniyordu.

 

Ramazanda yaptığı iftar ve sahur programları başta olmak üzere dini günlerde izleyicilerin televizyon ekranlarında görmeye aşina olduğu Döngeloğlu, Kovid-19 teşhisi konulmasının ardından tedavi altına alındığı Başakşehir Şehir Hastanesi'nde 3 Mayıs 2020'de 52 yaşında hayatını kaybetti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile pek çok siyasetçi, din adamı ve ilim insanı, Döngeloğlu için taziye mesajı yayımlamıştı.

 

Kişiliği ve hayata bakış açısıyla gönüller kazanan Döngeloğlu, internette verdiği son vaazında Kovid-19 ve ramazan konu başlıklarına değinirken, vaazın sonunda "Hakkınızı helal edin" diye seslendiği izleyicilerden helallik istemişti.

 

Ömrünü İslam'ı anlatmaya adayan Döngeloğlu, sosyal yaşantısında, katıldığı konferans ve sempozyumlarda da irşat faaliyetlerinde bulunuyordu. Döngeloğlu, "Peygamberin İzinde", "Allah'a Adanmış Hayatlar", "Yeryüzünün Yıldızları", "Sözün Miracı; Dua", "Allah Resulünü Görenler", "Peygamberimizin Dostları" ve "Mus'ab bin Umeyr" gibi birçok eser kaleme almıştı.

 

Kabri, Edirnekapı 15 Temmuz Şehitliği'nde bulunan Döngeloğlu, ölümünün birinci yılında yakınlarının ve sevenlerinin katılımıyla gerçekleşen çevrim içi etkinlikle anıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir