• DOLAR 32.453
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2436.376
  • ...
Hamas'tan "direniş" çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, yayımladığı yazılı açıklamada, Siyonist rejim'in zorunlu göç tehdidiyle karşı karşıya olan Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki Filistinlilerin direnişinin güçlendirilmesi ve İşgalcilerin ihlalleriyle mücadele edilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Siyonist rejim'in bölgedeki bazı evleri yıkma planı ile kenti Yahudileştirme çalışmalarını, "tehlikeli, ırkçı ve düşmanca bir eylem" olarak nitelendiren Berhum, "israil, Filistin kimliğini ve varlığını hedef alan Kudüs'le ilgili işgal kayıtlarına yeni bir suç daha ekliyor." ifadesini kullandı.

Berhum, Siyonist rejim'i Kudüs ve Şeyh Cerrah sakinlerine karşı herhangi bir suç işlememesi konusunda uyararak, bu ırkçı siyasetin ve prokovatif eylemlerin sorumluluğunun yine Siyonist rejim'e ait olduğunu kaydetti.

Batı Şeria ve Kudüs sakinlerine, İşgal rejiminin Şeyh Cerrah'taki bu ırkçı planını engellemek için direnmeleri çağrısında bulunan Berhum, Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatından (İİT) da Kudüs'teki Filistinlerin korunması ve direnişlerinin güçlendirilmesi için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir