• DOLAR 32.579
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2457.697
  • ...
Almanya`dan pişkin savunma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ALMANYA - Bonn Mahkemesi`nin bugün itibarı ile bakacağı tazminat davasında, bombardımanda iki çocuğunu kaybeden bir baba ile eşini kaybeden bir dul bayan toplam 90 bin Avro tazminat talebinde bulunuyor.

 

Davacıların avukatları tarafından yapılan açıklamada, bombardımanda ciddi ihmallerin olduğu ve olayın uluslararası savaş suçu kapsamına alınması gerekliliğine vurgu yapıldı.

 

Tazminat davasının başlaması üzerine harekete geçen Alman Savunma Bakanlığı, davanın reddedilmesi için gerekçelerini açıkladı. Açıklamada, \"olaydan etkilenen 90 Afgan ailesinden her birine 5 bin dolar ödendiği\" gibi pişkin bir savunma olayına imza attı.

 

Savunma Bakanlığı`nın bu savunmasına gelecek tepkiler merak edilirken, işgal esnasında katledilen masum sivillere işgalciler tarafından biçilen değer bir kez daha gözler önüne serildi.

 

Hatırlanacağı üzere Libya`dan, düşürülen uçakları için olayda hayatını kaybeden her bir kişi için 10 milyon dolar talep eden ve bunu alan batı, öldürdükleri sivillere Alman Savunma Bakanlığı tarafından aile başına biçilen 5 bin dolar ile adeta alay ediyor.

 

ABD ile beraber Afganistan`ı işgal eden birleşik işgal kuvvetleri arasında yer alan Almanya, 4 Eylül 2009`da Kunduz`da düzenlemiş olduğu bombalı bir saldırıda resmi rakamlara göre en az 91 sivil hayatını kaybetmiş, onlarcası da yaralanmıştı.

 

Olayın üstü örtülerek kapatılmaya çalışılmasına rağmen ancak üç ay sonra ortaya çıkması ve basına yansıması üzerine dönemin Devlet Sekreteri Peter Wichert ve Ordu Müfettişi Wolfgang Schneiderhahn görevden alınmış ve (eski) Savunma Bakanı Franz Josef Jung da görevinden istifa etmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir