• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
Rusya, Sudan’la deniz üssü anlaşmasının askıya alındığını yalanladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SAHRA ALTI AFRİKA
Rus Haber Ajansı TASS'a göre, Hartum’daki Rusya Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, "Rusya ile Sudan Cumhuriyeti arasında, Rusya donanması için Sudan topraklarında bir lojistik merkezin kurulmasına ilişkin anlaşmanın uygulanmasının askıya alındığı iddiasıyla ilgili bölgesel ve Sudan medyasında ortaya çıkan haberlerle bağlantılı olarak -sözde kaynaklar ne derse desin- Büyükelçilik bu açıklamaların gerçeğe uygun olmadığını vurguluyor," ifadeleri kullanıldı.

Middle East Monitor'de yer alan habere göre Moskova, konuyla ilgili "Sudan tarafından herhangi bir bildirim" almadığını vurguladı.

Suudi Arabistan'ın Al-Arabiya haber sitesi, geçtiğimiz Çarşamba günü kaynakların Sudanlı yetkililerin, ülkede bir deniz üssü inşa etmek için Rusya ile anlaşmayı askıya aldığını bildirdiğini aktardı.

Moskova ile devrik Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir rejimi arasında imzalanan anlaşmayla inşa edilmesi planlanan deniz üssü; onarımları gerçekleştirmek, malzemi ikmal etmek ve Rus deniz mürettebatı için bir geçiş noktası sağlamak için bir deniz lojistik destek ve bakım tesisi inşa etmeyi amaçlıyor.

Çeviri: Engin Dinç 

Kaynak; Ortadoğu haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir