• DOLAR 32.576
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2461.574
  • ...
Balıklıgöl'de tam kapanma uygulamasının ilk cuma namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Coronavirus tedbirleri kapsamında uygulanan 17 günlük "tam kapanma" uygulamasının ilk cuma namazı kılındı.

Halk, araç kullanmamak şartıyla evlerine en yakın camiye giderek cuma namazını kıldı.

Şanlıurfa'nın simgesi olan Balıklıgöl Yerleşkesi'nde bulunan Mevlid-i Halil Camii'ne gelen halk, soysal mesafe ve maske kullanımına dikkat ederek cuma namazını eda etti.

 

"Bu haftaki Cuma hutbesinde 'infak' konusuna değinildi"

İnfakın Allah'ın verdiği nimetlerden ikram olduğu belirtilen hutbede, "İnfak, Allah’ın bize emanet ettiği mal ve servetten, verdiği nimetlerden başkalarına da ikram etmektir. İhtiyaç sahiplerini koruyup gözetmek, onlara kol kanat germektir. Ailemize, akrabamıza, komşumuza, din kardeşimize hâsılı tüm insanlığa faydalı olmak için çaba göstermektir. İnfak, beden ve ruhlara şifadır. Bizler, infakla nefsimizi ve malımızı arındırırız. Üzüntü ve kederi paylaşır, Rabbimizin hoşnutluğunu kazanırız." denildi.

İnfakın toplumlara da şifa olduğu belirtilen hutbede, "Kardeşlerimizle aramızdaki ahenk, huzur, birlik ve beraberlik infakla pekişir. Yardımlaşma ve dayanışma, infakla yaygınlaşır. Ve nihayet müminler infakla Cenâb-ı Hakk’ın nusretine nail olur. Nitekim Peygamber Efendimiz bir hadis-i şerifinde,  'Kul, kardeşinin yardımında olduğu sürece, Allah da onun yardımcısı olur.' diye buyurmaktadır." dedi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir