• DOLAR 32.471
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2439.355
  • ...
Çin devlet fonu, Saudi Aramco'nun hisselerini satın alacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SUUDİ ARABİSTAN
Veliaht Prens Muhammed Bbin Selman, Salı günü televizyonda yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın Aramco'nun yüzde 1'lik hissesini önde gelen bir küresel enerji şirketine satma konusunda görüşmelerde bulunduğunu ve önümüzdeki bir veya iki yıl içinde uluslararası yatırımcılar da dahil olmak üzere daha fazla hisse satabileceğini söylemişti.

Aramco'nun mevcut piyasa değerine göre yüzde 1'lik bir hisse yaklaşık 19 milyar dolara denk geliyor.

İki kaynak Reuters'e, Çin devlet fonu China Investment Corporation'ın (CIC) yatırım yapabilecek şirketler arasında olduğunu söyledi.

Aramco kaynakları, Çin ulusal petrol şirketlerinin yanı sıra CIC ile de görüşüldüğünü söyledi. Çinli şirketler ise konuyla ilgili yorum yapmadı.

İkinci bir kaynak ise Aramco, Çinli yatırımcılarla birkaç yıldır iletişim halinde olduğunu ve CIC en olası yatırımcı olduğunu söyledi.

Aramco'ya yakın olan üçüncü bir kaynak ise "Krallığın Çin ile yakın ilişkileri var. Büyük hissedar, hisseleriyle ne yapacağına karar verecektir." dedi.

Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan, Mart ayında arka arkaya 7 aydır Çin'in en büyük ham petrol tedarikçisi konumunu korudu.

2019'un sonlarında Suudi borsasına kote olan dünyanın en büyük petrol şirketi Aramco, halka arzda önce 25.6 milyar dolarlık satış yaptı ve sonra toplam geliri 29.4 milyar dolara çıkarmak için daha fazla hisse sattı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir