• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2451.15
  • ...
Belediyenin yapmadığı alt yapı, halkı birbirine düşürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır (Amed) merkez Bağlar ilçesi 290. Sokakta kanalizasyon borusunun patlaması ve yetkililerin buna duyarsız kalması halkın tepkisine neden oldu.

 

Esnaf, bina sakinlerinin ve belediyenin vurdumduymazlığından şikâyet ederek, \" Biz kanalizasyonun yapılması için bina sakinlerine söylüyoruz onlar bize bağırıp çağıyor. Bizler belediyeyi arıyoruz, geleceğiz diyorlar maalesef uğrayan yok. Buradan bir araba geçtiğinde bütün kirli su iş yerimizin içine ve yoldan geçen halkın üstüne sıçrıyor\" dedi.

 

290. sokağın bakımsızlığından dolayı defalarca belediyeyi aradıklarını ifade eden Selahattin Bayuncuk adlı esnaf, \" Bu sokağın alt yapısının eskidiğini ve sürekli kanalizasyonların patladığını Belediye yetkililerine söyledik ama bizimle ilgilenen kimseyi bulamadık\" ifadelerini kullandı.

 

Yetkililerden bir an önce burayı yapmalarını istediklerini ifade eden Bayuncuk, \" Patlayan kanalizasyon şebekeleri bizimle bina sakinleri arasında sorun oluyor. Bu durum tartışmalara bile sebep oluyor. Böyle tartışmaların yaşanmaması için yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz\" şeklinde konuştu.

 

Bina sakinleri ile esnaf arasında kısa süreli tartışma yaşandığı gözlenirken Belediye yetkililerinin gelmemesi tepkilerin artmasına neden oldu. (M.Sait Adiyaman, Mehmet Bozdaş- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir