• DOLAR 32.769
  • EURO 35.303
  • ALTIN 2444.55
  • ...
`PKK Cezaevini Çiftlik Gibi Kullanıyor` İddialarına Soruşturma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, bir haber sitesinde Batman M Tipi Kapalı Cezaevi ile ilgili olarak "PKK Cezaevini Çiftlik Gibi Kullanıyor" başlıklı haberde geçen iddialarla ilgili soruşturma başlattı.
 
"PKK Cezaevini Çiftlik Gibi Kullanıyor" başlıklı haberde şu iddialara yer verildi: "Terör örgütü cezaevinde mahkeme kurarak sorgulama yapıyor, gardiyan Hüseyin Kurhan örgüt mensupları ile PKK arasında not alışverişini sağlıyor. PKK`nın bazı cezaevlerini kontrolü altına almaya çalıştığı biliniyor. Batman M Tipi Kapalı Cezaevi`ndeki uygulamalar, PKK`nın cezaevini eğitim karargâhına dönüştürdüğünü ve bazı gardiyanların terör örgütü adına faaliyet yürüttüğünü gözler önüne serdi.
 
Terör örgütü PKK`nın doğu illerindeki bazı cezaevlerini kontrolü altına almaya çalıştığı biliniyor. Batman M Tipi Kapalı Cezaevi`ndeki uygulamalar, PKK`nın cezaevini eğitim karargâhına dönüştürdüğünü ve bazı gardiyanların terör örgütü adına faaliyet yürüttüğünü ortaya koydu."
 
Örgüt cezaevinden yönetiliyor
PKK`nın Batman M Tipi Kapalı Cezaevi`ni eğitim karargâhı gibi kullandığı ve örgüt üyelerinin eğitimlerine burada da devam ettikleri iddia edilen haberde şu ifadelere yer verildi: "Eğitime katılmak istemeyen örgüt mensuplarının, PKK tarafından oluşturulan platformlarda sorgulandığı ve ardından insanlarla ilişki dışı kalma, tecrit ve haraç ödemi gibi cezalar verildiği ortaya çıktı. Eğitime katılmak istemeyen örgüt mensuplarının yargılanmasının ise, cezaevi içinde PKK`nın kurduğu sözde mahkemelerde yapılıyor. Ayrıca PKK`lı mahkûm ve tutuklularla görüşmek için görüşme günü ve saati uygulaması yapılmıyor. Haftanın bazı saatlerinde yapılması ve kayıt altına alınması gereken giriş çıkışlarla ilgili talimatnameye cezaevi yönetimi uymuyor. Bu sayede örgütçüler istedikleri kişiyle görüşüyor ve PKK`lı üst düzey mahkûmlar örgütü cezaevinden yönetiyor. PKK`nın Batman Cezaevindeki bu başıboşluğu nedeniyle, en kıdemli PKK`lı koğuş ağası gibi davranıyor. Mahkûmlar ve cezaevi yönetimi, Cezaevi müdürünü değil, PKK`lı ağayı dinliyor." (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir