• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Libya`da silahlı gruplara operasyon
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
TRABLUS - Libya İçişleri Bakanı Ashur Shuvayl yaptığı açıklamada, yetkililerin ülkedeki yasadışı özel ya da kamu binalarını işgal eden 500`den fazla silahlı grup üyelerinin tahliyesi için geniş çaplı bir operasyon başlattıklarını söyledi.
 
Bölgesel gözlemcilerin verdiği bilgilere göre Libyalı yetkililer, yasadışı bir şekilde işgal edilen binalardan eski devrimcileri çıkarmak gerekli çalışmalar başlatmış. Ancak bu çalışmalar Libya`da etkili bir kolluk ve güvenlik gücü oluşturmayı gerektiriyor.
 
İçişleri Bakanının bu açıklaması, hükümetin aldığı kararları yerine getirmek için, ulusal ordu ve polis güçlerine her türlü silah verilerek mobilize edildiğini gösteriyor. Açıklamada, bütün kentlerde düzenlenecek operasyonda helikopter kullanımının da olacağı belirtildi.
 
2011 sonbaharında Muammer Kaddafi`nin devrilmesinden bu yana, Kuzey Afrika ülkesinin önemli bir bölümü klan veya kabile çizgilerinin oluşturduğu sayısız silahlı grupların kontrolü altında idi. Bu gruplar kendi kontrolü altındaki topraklarda kendi kuralları ve kanunlarını uyguluyorlardı. Bu grupların çoğu, eskiden özellikle üst düzey yetkililerin veya Kaddafi rejimine bağlı görevlilere ait binaları işgal ettiler.
 
Libya Başbakanı Ali Zeidan Muhammed, hükümetin başlatmış olduğu kampanyaya karşı çıkacak gruplara karşı güç kullanacağı konusunda uyardı.
(Riyad Makaev / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir