• DOLAR 34.254
  • EURO 37.871
  • ALTIN 2924.93
  • ...
İstanbul`dan Van`a 50 bin kitap
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi`(İBB)nin şirketlerinden Boğaziçi Yönetim A.Ş`nin sosyal sorumluluk projesi olarak başlattığı kitap bağış kampanyası tamamlandı. Boğaziçi Yönetim A.Ş`nin İstanbul genelinde hizmet verdiği 67 bin konutlu 69 siteden 2 ayda toplam 50 bin kitap toplandı. Toplanan kitaplar, şirketin Başakşehir 5. Etap`taki merkezinde düzenlenen törenle Vanlı depremzede çocuklara gönderildi.


Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet, İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Van Milletvekilleri Gülşen Orhan ve Fatih Çiftçi katıldı.


Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet, Boğaziçi Yönetim A.Ş`nin yöneticilik hizmeti verdiği sitelerin müdürlerinden, sitelerde oturan mekan sahiplerine kadar herkesin bu güzel ve hayırlı kampanaya destek verdiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.


Klasik eserlerden günümüz kitaplarına, ansiklopedilerden edebiyat dergilerine, şiir kitaplarından tarih kitaplarına kadar tam 50 bin kitabı el birliğiyle toplandığını ve törenin ardından tırla Van`da Valilik ve Van Milli Eğitim Müdürüne teslim edileceğini ifade eden Ahmet Selamet, \"Bu kitaplar 2011 yılında yaşanan depremle büyük acılar yaşayan Van ilimize gönderilecek ve tasnif edilerek depremde en büyük acıyı yaşayan çocuklara dağıtılacak\" dedi. (M. Erkan Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir