• DOLAR 34.258
  • EURO 37.815
  • ALTIN 2927.3
  • ...
`Suriye meselesine insani açıdan bakılmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Suriye konusunda İlke Haber Ajansına değerlendirmelerde bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı Van Temsilcisi Ercan Çiplak, 2010 yılında başlayan gösterilerin yerini çatışmalara bırakması üzerine ülkede oluşan insani kriz ve ülke dışına çıkan Suriyeli mültecilerin durumları göz önüne alınarak olaya insani boyutla değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Batı bekle-gör politikası izliyor
Batının Suriye konusunda ikiyüzlü bir politika izlediğini belirten Çiplak, gelinen süreçte batının bu sorunu çözme yerine bekle-gör politikası uyguladığını belirterek, "Burada istenen ağırlığını koymuyor gerçi batının ortaya koyacağı ağırlık da çok adil ve istenen bir ağırlık olmaz. Ancak bu sorunun çözümüne yönelik herhangi bir adım attığına da şahit olmuyoruz. Sadece ana beklenti bu insanların birbirleriyle savaşması ve kaynaklarını tüketmesi ve İsrail için tehlikesiz bir hale getirilmesi için şu bekle- gör politikası uyguluyor. Büyük bir ihtimalle batı buseci böyle geçirerek ileride kim kazanmaya yakınsa ya da kim güçlü konumdaysa onun tarafında yer alacak. Bu anlamda batının Suriye politikası tamamen ikiyüzlü bir siyasettir" dedi.

"Suriye`de 2 milyona yakın insan yer değiştirdi"
Suriye`de 400 bine yakın insanın mülteci durumuna düştüğünü hatırlatan İHH Van Temsilcisi Çiplak, "2 milyona yakın insan ise yerlerini değiştirdiğini ve ya yerlerinden edilmiş olduklarını biliyoruz. Bu anlamda bu ülkede birçok şehir harabeye dönmüş ve son zamanlarda sukut füzeleri kullanılıyor" dedi.

"İnsani anlamda faaliyet gösteriyoruz"
İHH` nın Suriye konusunda insani bir çalışma yürüttüğünü ifade eden Çiplak sözlerini şöyle sürdürdü; "İnsani yardım anlamında çok ciddi bir çalışma var. Sürecin en başından itibaren Hatay Kilis, Reyhanlı ve Akçakale`de kurduğumuz depolar ve lojistik destek merkezleriyle ve insan kaynaklarıyla Suriye`nin içinde ve Türkiye`de insani anlamda faaliyet gösteriyor. Bu Anlamda gözlemlerimiz durumun gelinen noktada durumun çok kötü olduğunu gördük burada bizlerde Van`dan 12 tır yardım gönderdik. Bununla birlikte arkadaşlarımız refakatçi olarak bölgeye giderek durumu yerinde inceleme fırsatını buldu."

"İnsani yardımlar devam etmeli"
Suriye`ye yönelik yardım faaliyetlerinin sürmesi gerektiğini anlatan Çiplak, "Çünkü Suriye durum düzelecek gibi görünmüyor. Mağduriyetler günden güne artıyor. Gönderilen yardımlar ise sadece halkın bir kısmına temel ihtiyacını ve yaşam ihtiyaçlarını karşılıyor. Mutlaka bu yardım kampanyalarını yükseltmek mülteci konumuna düşmüş bu insanlara destek olmak ve yardımcı olmak üzerimizde çok büyük bir sorumluluktur" diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir