• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Filistin Alimler Birliği: Mescidi Aksa’yı savunan kahramanlara minnettarız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayının ilk gününden bu yana işgalci yerleşimlerinin Filistinlilere yönelik saldırı ve baskınları artarak devam ediyor. Mescidi Aksa’da namaz kılan Müslümanlara saldıran işgal güçleri, teravih namazından çıkan Filistinlilere ses bombası ve plastik mermiyle saldırdı.

Filistin Alimler Birliği, yaptığı yazılı basın açıklamasında, siyonist işgal rejiminin saldırılarını kınadı.

Açıklamada, “Kudüs’te bulunan halkımız, Resulullah’ın (Sallahu Aleyhi ve Sellem) geçtiği yolu savunmak için ümmetin ön saflarında olmaktan başka bir şey istemez. Kudüs’ün gençleri ise Babu’l-Amud, Şeyh Cerrah, Şu’fat kampı ve Kudüs'ün diğer mahallelerinde kahramanlık, fedakârlık ve saldırgan siyonistlere karşı durma destanlarını yazıyorlar.” denildi.

“Filistin alimler heyeti olarak, yerleşimci sürülerine ve mübarek Mescidi Aksa’ya saldırma girişimleri karşısında zapt edilemez bir baraj gibi duran kahramanlara selam ve minnettarlığımızı bildiriyoruz.” denilen açıklamada, “Onların ellerini sıkıp onlara şöyle diyoruz: kesinlikle Filistinli alimler ve bütün İslam ümmetinin alimleri sizinledir. İslam ümmetinin kalbindesiniz. Onların maddi ve manevi imkanları sizinledir.” ifadeleri kullandı.  

Kudüs’ün gençleriyle gaspçı siyonist oluşuma karşı durduğu kaydedilen açıklamada, “Yerleşimci sürüleri ise çatışmanın başı, sorunun merkezi ve bir kimlik kazanma peşindedirler. Kudüs kendisine ihanet edenleri yüzüstü bırakan ve gaspçıların saldırganlığı ve suçluluğuna karşı durandır.” denildi.

Açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verildi:

“Bugün ümmet bütün kesimleriyle yöneteni ve yönetileniyle, alimiyle, davetçisiyle, politikacısıyla, siyasetçisiyle, düşünürüyle, gazetecisiyle, aktivistleriyle Kudüs’e ve Resulullah’ın geçtiği yolu için düşmana karşı set olan ve onun için ne gerekiyorsa yapan halkına karşı sorumludur. Onlar Ramazan ayının yirmi sekizinci gününde kendisine yapılacak büyük saldırıya ve Kudüs’ü savunan kahramanları desteklemek için hazırlanıyor.” (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir