• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Hamas, terörist çeteyi uyardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son zamanlarda Kudüs’te yaşanan çatışma, arbede ve zulümler hakkında açıklamalarda bulunana Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Fevzi Berhum, işgal güçleri ve Yahudi yerleşimciler tarafından Kudüs halkına, Mescidi Aksa’da ibadetlerini eda eden Müslümanlara, burada nöbet tutan Filistinli murabıtlara ve İslami mekanlara yönelik gerçekleştirilen ırkçı ve kışkırtıcı eylemlerin yol açtığı olumsuzluklardan İsrail rejiminin sorumlu olduğunu vurguladı.

Hamas’ın önde gelen isimlerinden olan Berhum, terörist çete savaş uçaklarının, abluka altındaki Gazze Şeridi’ndeki Hamas’a ait mevzileri hedef almasına ve güneydeki Refah kentinin doğusunda yer alan Matar Gazze bölgesindeki tarım arazilerine dönük gerçekleştirdiği bombardımana sert tepki gösterdi.

Açıklamasında Berhum, işgal rejiminin, Gazze Şeridi’nde Hamas’a ait noktaları bombalaması, Kudüs’te yaşayan Filistinlilere saldırması ve meşru haklarını ihlal etmesinin yanı sıra bölgedeki İslami mekanları Yahudileştirmeye çalışması ve Müslümanların ibadet özgürlüğünü kısıtlamasının terörist çete yönetiminin saldırgan ve çarpık zihniyetinin tezahürü olduğunu aktardı.

 Terörist çetenin işlediği suç ve ihlallerin, Filistin halkını direniş yolundan caydırmayacağını ve meşru haklarını talep etmekten vazgeçirmeyeceğini belirten Berhum, bedeli ne olursa olsun Kudüsü ve Mescidi Aksa’yı korumaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Berhum, Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı ve İslam ülkelerini, Filistinli halkını ve İslami kutsalları himaye etmeye davet ederken, masum insanlara karşı hukuksuz uygulamalarını sürdüren  terörist çeteye karşı gerekli adımları atma çağrısında bulundu.

Öte yandan Ramazan ayında Filistinlilere yönelik provokatif adımlar atmaya devam eden terörist çete güçleri, Cuma akşamı Mescidi Aksa'da Filistinlilere saldırmıştı. TOMA, ses bombası ve plastik mermiyle teravih namazından çıkan Filistinlileri hedef alan işgalciler, çok sayıda vatandaşı yaralamıştı.

Mübarek Ramazan ayının onuncu gününde Kudüs sokakları, işgal ve Yahudi yerleşimciler karşıtı büyük bir direnişe tanıklık etti. İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün ana kapılarından biri olan Bab El-Amud (Şam Kapısı) meydanı savaş alanına döndü. Irkçı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarını protesto eden 105 Filistinli genç yaralandı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, terörist çete güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs’te teravih namazı sonrası Eski Şehir’in Şam Kapısı yakınlarında bir araya gelen Filistinli direnişçilere ses bombaları ve TOMA’larla müdahalede bulundu. Bunun üzerine direnişçi gençler, terörist çete polisinin müdahalesine karşı bölgede ateş yakarak barikat kurdu.

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir